У дитсадках Львова створять 17 нових груп

Зараз у дошкільних навчальних закладах Львова навчається майже 70% усіх діток дошкільного віку. Наразі у Львові працює 98 ДНЗ, 94 з яких у комунальній власності, а решта, 4 – приватні.  Всього тут у 825 групах навчається 23 тис. 514 маленьких львів’ян. 

У 9-ти діючих навчально-виховних комплексах діє 63 групи, у яких займаються з 1575 дошкільнятами. Загалом у програмі по відкриттю додаткових груп, за 6 років, з 2006 по 2012 рік – відкрили 124 групи. Ще у 2010 році усього груп було 846, а вже до кінця року працюватиме 901. 17 груп запрацює у 2013 році.

Вивільнили від оренди 5 ДНЗ (№17, №102, №79, №168, №111), на базі яких зможе працювати 40 груп для майже 100 малюків.

Навчальним закладам передали 14 ДНЗ, а це 162 групи.  В оренду, для організації освітніх послуг передали 6 дошкільних закладів.

За період дії програми  провели детальний моніторинг приміщень ДНЗ та груп у ДНЗ, що не задіяні у навчально-виховному процесі. Проведено навчальні семінари, семінари-практикуми, тренінги, круглі столи, конференції із педагогами ДНЗ, щодо впровадження програми «Впевнений старт» та проблем наступності: дошкілля – початкова школа (охоплено 836 педагогів).

Наступними етапами є організація функціонування груп короткотривалого перебування дітей. Планують провести моніторинг рівня знань, умінь і навичок дітей 5-річного віку за програмою «Впевнений старт». Організувати і провести просвітницькі заходи серед психологів та батьківської громадськості щодо роботи з гіперактивними дітьми та дітьми з важкими психологічними розладами спектру аутизм. Також планують активізувати роботу щодо забезпечення безпеки життєдіяльності дітей, вивчити діяльність ДНЗ санаторного типу для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозної інфекції та вадами мови. Як повідомили в управлінні освіти Львова, також планують продовжити роботу щодо створення сайтів ДНЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: