У Львові 32 татів-одиночок отримають грошову допомогу до Дня Батька

Львів соціальний. Щорічно у третю неділю вересня в Україні відзначають День батька. З цієї нагоди управління соціального захисту Львівської міської ради проводитиме виплату для татів, дітей, матері яких ухиляються від сплати аліментів та батькам, що самі (без матері) виховують дітей, – мешканцям м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту. Так, допомогу отримають 32-є татів в розмірі по 350 грн. кожен. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 11,2 тис. грн.

«Діти – це найдорожче, що в нас є. Сумно констатувати, але в нашому місті є сім’ї, де немає матері, в силу різних життєвих обставин. Відтак, ми хотіли відзначити, вшанувати тих татів, які самотужки виховують, «ставлять на ноги» власних дітей, забезпечуючи їм гідне життя та виховання», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Довідка

День батька в Україні відзначають в третю неділю вересня. З пропозицією введення цього дня в Україні виступили представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. Громадську ініціативу «День Батька». В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 000 підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні. Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпропетровську регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій «Роль чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: