«Жінка у світі, що змінюється» на Форумі видавців. Програма

698926_1_w_1000

Фокусною темою 20 Форуму видавців, що стартував у Львові, є  «Жінка у світі, що змінюється». Як повідомляє прес-служба Форуму, «жіноча» програма складається із 18 заходів.

Центральним заходом є дискусія «Історія жінок і жінки в історії». Перша частина за участі польських письменниць Йоанни Батор (Joanna Bator) та Сильвії Хутнік (Sylwia Chutnik), а також українських літераторок Наталки Сняданко і Віри Агеєвої відбудеться у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких 12 вересня о 16.00. У другій частині візьмуть участь представниці 4 країн - Польщі, Білорусі, Росії та України - письменниці Іза Мейза (Iza Meyza) і Наталка Бабіна, Татьяна Толстая та Марія Матіос.

Зосередитись на «жіночій» темі організаторів спонукала Ольга Кобилянська (1863–1942 рр.). У цьому році відзначається 150-річчя від дня народження письменниці, яку називають першою українською феміністкою.

«Жіноча» програма:

12 вересня

13:00 Круглий стіл на тему «Жінки – менеджерки культури» за участі Ірини Подоляк, Катерини Бабкіної, Ірини Вікирчак, Наталі Церклевич, Олі Райтер, Татьяни Толстой і Вєри Юдінцевої (Росія). Модерує Оксана Форостина.

Відбудеться у Голубій залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15).

13 вересня

14:00 Презентація нових видань Ольги Кобилянської, до 150-річчя з дня народження письменниці. «Ольга Кобилянська. Твори в 10 томах. Том 1»

Львівська національна наукова бібліотека ім. В. Стефаника (вул. Стефаника, 2).

15:00 Дискусія на тему «Жінка в українській освіті», у якій візьмуть участь за участі Лілії Гриневич, Олена Синчак, Олена Белетій, Ірина Старовойт (Україна). Модератор Тетяни Огракова.

Наукова бібліотека ЛНМУ ім. Данила Галицького (вул. Січових Стрільців, 6).

17:00-18:30 Проект «Жіноче коло». Свої твори читатимуть 12 авторок, з тих, що увійшли до збірки, а саме: Галина Крук, Катерина Бабкіна, Ірина Шувалова, Лариса Радченко, Мідна, Анна Малігон та інші.

Кав'ярня Леваковського (пл. Катедральна, 3).

14 вересня

11:00-12:30 Дискусія на тему «Жінка-керівник чи чоловічий погляд на управління в культурі». Учасники: Олександр Афонін, Микола Вересень. Модератор Юлія Каденко

Новий Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9).

17:00-18:30 Дискусія «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі». Учасники: Лариса Денисенко, Ірен Роздобудько, Галина Вдовиченко. Модератор – Ірена Карпа.

Новий Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: