«Форум видавців у Львові – це історичний спадкоємець книговидавництва в Україні, - Грищенко (фото)

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко спільно з Міністром культури і національної спадщини Республіки Польща Богданом Здроєвським 12 вересня взяли участь в урочистому відкритті 20 ювілейного Форуму видавців у Львові.

«Я дуже ради, що в нас в Україні є такий знаковий захід, який об’єднує так багато цікавих і важливих подій. Така честь для приймаючого міста Львова – не випадковість», – сказав у вітальному слові К.Грищенко. – «Мимоволі спадають на думку часи, коли Львів був рушійною силою книговидавництва на східнослов’янських землях. Цьогоріч ми відзначаємо 440 років з дня заснування у Львові першої друкарні. Саме у цьому місті Іван Федоров знайшов розуміння того, що завдяки друкованій книзі кардинально зміниться шлях історія. Тому з впевненістю можу сказати, що Форум видавців у Львові – це історичний спадкоємець книговидавництва в Україні», – наголосив К. Грищенко.

За словами Віце-прем’єр-міністра щорічно формат книжкового Форуму стає все більш цікавим. Зокрема, Костянтин Грищенко зазначив, що цього року вперше запроваджено інститут країни – почесного гостя.

«З приємністю хочу відзначити, що таким гостем ювілейного Форуму є Республіка Польща, з якою Україну пов’язують спільні європейські цінності», – сказав К.Грищенко.

Водночас Міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Богдан Здроєвський у своєму вітальному слові подякував за це день, що присвячений книжці: «Хочеться, аби це був не лише якийсь час, але й увесь рік, адже книга – це космос, це можливість розуміти інших людей, це свобода», – сказав Б. Здороєвський.

Окрім того, на думку Б. Здроєвського, вкрай важливо сьогодні привчати до читання саме дітей, адже читання починається з родини. За його словами, у Львові під час проведення Форуму видавців відбувається не лише огляд експозицій, але й обговорюють такі важливі теми, як якість книги та читання.

В свою чергу перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич подякував організаторам від імені голови ОДА Віктора Шемчука за це чудове свято книги та побажав кожному знайти свою, близьку по духу, книгу.

CU2A6756 CU2A6908

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: