Їх ніхто не любить, а вони кажуть: працюємо законно Або що і як (не)проплачує казначейство (відео)

На Львівщині є покращення із проходженням платежів через казначейство. Якщо під час засідання асоціації місцевих рад було непроплачено 150 мільйонів гривень, то станом на 10 вересня в органах Державної казначейської служби у Львівській знаходиться на оплаті платіжних доручень за незахищеними напрямками видатків місцевих бюджетів на загальну суму 127,1 мільйони гривень, з яких по обласному бюджету – 21,7 мільйони гривень.

Про це під час наради у Львівській обласній раді повідомив начальник головного управління Державної казначейської служби у Львівській області Петро Могиляк, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Могиляк розповів, що протягом січня – серпня цього року органами казначейства Львівської області проведено касових видатків розпорядників та ождержувачів бюджетних коштів всіх місцевих бюджетів області на загальну суму 7,384 млрд грн.,у тому числі за незахищеними напрямками – 1,022 млрд грн..

За його словами, потрібно враховувати, що загальний обсяг касових видатків місцевих бюджетів протягом січня – серпня цього року перевищує обсяг видатків за аналогічний період минулого року на 751,1 мільйони гривень, або на 11,3%.

При цьому, оплачені видатки розпорядників та оджержувачів бюджетних коштів обласного бюджету Львівської області станом на 1 вересня складають 1,336 млрд грн, у тому числі 317,7 мільйонів гривень незахищених видатків, що є на 175,7 мільйона гривень або на 15,1 більше обсягу восьми місяців минулого року.

Як повідомив Петро Могиляк, лише у період із 1 по 9 вересня цього року проведено касових видатків місцевих бюджетів у сумі 229,3 мільйони гривень, у тому числі за незахищеними напрямками 20,3 мільйони гривень. Крім цього, протягом операційного дня 10 вересня проведено виждати за незахищеними напрямками місцевих бюджетів на загальну суму 13,9 мільйони гривень, у тому числі по обласному бюджету 2,1 мільйони гривень.

За його словами, обсяги касових видатків та потреба місцевих бюджетів у запозичених з єдиного казначейського рахунку коштів залишається у цьому році досить значними.

Так, протягом січня – серпня цього року з єдиного казначейського рахунку було надано 611 позик на покриття тимчасових касових розривів, пов’язаних із забезпеченням здійснення захищених видатків загального фонду 83 місцевих бюджетів області на загальну суму 1,525 мільярди гривень, у тому числі 42 позики у обсязі більше граничного для виплати з оплати праці на загальну суму 121,3 мільйони гривень.

Як розповів головний казначей області, лише протягом серпня цього року було надано 90 позик на загальну  суму 104,5 мільйони гривень, а загальна сума непогашеної заборгованості за цим видом позичок станом на 1 вересня складала 93,4 мільйони гривень.

Крім цього, за словами Могиляка, у березні-серпні цього року 38 місцевих бюджетам Львівської області, відповідно до доручень міністра фінансів України, надано середньострокові позики на загальну суму 87,1 мільйони гривень.

На звітну дату заборгованість місцевих бюджетів за середньостроковими позиками, враховуючи позички минулих років, складає 283,3 мільйони гривень, що майже у два рази перевищує суму непогашеної заборгованості на відповідну дату минулого року.

Відволікання значних коштів на надання позик місцевих бюджетам, збільшення потреби у такому фінансуванні збільшує навантаження на єдиний казначейський рахунок, ускладнює управління грошовими потоками органами казначейства.

Незважаючи на це, каже Могиляк, платіжні доручення за захищеними напрямками видатків державного та місцевих бюджетів (заробітна плата працівників бюджетних установ, оплата комунальних послуг та електроносіїв, медикаментів, продуктів харчування) здійснюється органами Державної казначейської служби у Львівській області у повному обсязі відповідно до наявного фінансового ресурсу.

«Головне управління Державної казначейської служби у Львівській області справді вживає усіх можливих заходів щодо своєчасного проведення розрахунків розпорядників коштів державного та місцевих бюджетів з дотримання вимог чинного законодавства, направлюячи на це весь наявний фінансовий ресурс, який щоденно розподіляється між територіальними органами казначейства області у однаковому для всіх процентному співвідношенні до заявленої потреби згідно із отриманими платіжними дорученнями

Деталі – у відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: