СБУ виявила незаконні оборудки з «паводковими» коштами

Служба безпеки України виявила факт завдання збитків у розмірі понад 11млн гривень внаслідок протиправних дій держпідприємства «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту».

Враховуючи масштаби  паводку на території 9 районів Львівської області в 2008-2009 роках, Урядом було залучено іноземний кредит під державну гарантію на суму 50 млн. євро на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Виділені державою кошти мали бути переведені на банківський рахунок державного  підприємства  і протягом 2009-2011 років на них нараховувалися б відсотки,  які мали бути направлені на ліквідацію наслідків катастрофічного паводку.

У результаті ревізії Державної фінансової інспекції, здійсненої на підприємстві за ініціативою СБУ, було встановлено що комунальне підприємство внаслідок безпідставних фінансових оборудок  з іноземними коштами, взятими під державну гарантію, завдало бюджету матеріальних збитків на суму понад 11млн гривень.

За даним фактом 4 вересня ц.р. слідчим відділом УСБУ у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Прес-центр УСБ України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: