У держбюджеті-2013 до кінця року буде 100 мільярдів дефіциту, - Кубів (відео)

«Коли ми дивимось на проблематику Львівської області, проїхавши Східну Україну, я хочу сказати, що там проблеми із бюджетами – не менші». Про це під час наради у Львівській ОДА розповів народний депутат України від Львівщини Степан Кубів, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Степан Кубів розповів, що розриви на рівні області дохідної частини і результат розриву між доходами і видатками у бюджеті Львівської області не є найгіршим серед усіх областей України.

На переконання експерта і нардепа, уся проблема полягає у тому, що державний бюджет України був прийнятий із формальним і реальним дефіцитом, де дохідна частина бюджету була надута на 10%.

«Відповідно, надули і видаткову частину, тому і маємо невиконання», - пояснив Кубів.

За його словами, враховуючи, що децентралізація бюджету не була проведена, відповідно проблеми автоматично перекинулись і на усі обласні та місцеві бюджети.

«Це бюджети перерозподілу капіталів і бюджети проїдання, але не розвитку держави, адже спеціальної програми «Розвиток держави» немає. 2013 рік буде важчим, аніж рік 2012, адже непроплати коштів через казначейство почались у листопаді, а у цьому році – уже в червні», - розповів нардеп.

Відтак, за його словами, за 8 місяців цього року у державному бюджеті України уже є видатки на рівні 108%, а дохід – 96,6%.

«І якщо перекласти це з мови цифри, то у нас розриви між видатками та доходами у 2013 році складають більше, аніж минулого року за весь 2012 рік. Йдеться про 52 мільярди гривень, а якщо провести симуляцію балансу до кінця року, то виходить цифра – 80-100 мільярдів гривень дефіциту за рік», - розповів народний депутат.

Він також додав, що за останні чотири роки тінізація економіки збільшилась на 40-50%.

Кубів також наголосив, що «щоб ми не говорили про пана Могиляка, він сьогодні добре робить свою роботу – за законом, адже інакше його чекає кримінальна відповідальність».

«Він розуміє, що є філією єдиного казначейського рахунку держави і тому він нічого змінити не може», - підкреслив Степан Кубів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: