У школах немає кадрів для вивчення другої іноземної, - Гриневич (відео)

Через те, що кадрів для вивчення другої іноземної мови - недостатньо, у багатьох областях України понад 50% учнів замість другої іноземної вивчають російську мову, мову, якою вони деколи розмовляють щодня. Міністерство освіти та науки могло це спрогнозувати. На цьому наголосила сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу для журналістів у Львові голова парламентського комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич.

"Якщо й робити так звану лінгвістичну революцію, про яку заявляють органи влади, треба її починати з належного вивчення першої іноземної мови, яка теж, на жаль, у школах є на недостатньому рівні, - впевнена Гриневич. - Якщо ви потрапляєте у спеціалізовану школу чи школу нового типу, у вас є шанс вивчити іноземну. Якщо ви потрапляєте у пересічну середньозагальноосвітню школу чи у сільську, у вас  ці шанси зменшуються".

Відтак Лілія Гриневич назвала "мовну" реформу фікцією. "Має бути належний рівень вивчення першої і правильне запровадження другої іноземної мови", - сказала вона.

Нагадаємо, з нового навчального року набрало чинності розпорядження Міносвіти про обов’язкове вивчення у школах другої іноземної мови, де серед інших пропонується до вивчення і російська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: