З початку року заборгованість із виплати заробітної плати на Львівщині зменшилась на 13,9%

13 вересня під головуванням Першого віце-прем’єр міністра Сергія Арбузова та Міністра соціальної політики України Наталії Королевської відбулась селекторна нарада з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та легалізації зайнятості. Участь у нараді взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич, керівники профільних структурних підрозділів ОДА та галузевих територіальних управлінь, а також найбільших підприємств-боржників.

Як повідомив Сергій Арбузов, упродовж останніх шести місяців загальна сума заборгованості із заробітної плати в Україні зменшилася на 142,9 млн. грн. (13%) та на сьогодні становить 959 млн.грн. Він також звернув увагу, що центральні та місцеві органи виконавчої влади спільно з прокуратурою повинні налагодити координацію дій для вирішення питання із зарплатних боргів, надходжень до Пенсійного фонду України, а також неформальної зайнятості.

Окрім цього, перший віце-прем’єр зобов’язав скорегувати й забезпечити неухильне дотримання графіків погашення боргів та наголосив на особистій відповідальності кожного керівника. Сергій Арбузов зазначив, що Президент України і Уряд визначили пріоритетними питання погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості.

Зазначимо, що на Львівщині загальна сума боргу з виплати заробітної плати станом на 01.09.2013р. становить 50,2 млн. грн. та у порівнянні з початком року зменшилась на 8,1 млн. грн. (13,9%). Упродовж серпня заборгованість скоротилася на 0,6 млн. грн. (1,2%). У структурі загальної суми боргу на економічно-активні підприємства області припадає 32715,5 тис. грн. заборгованості (60 підприємств), підприємства-банкрути – 12256,8 тис. грн. (34 підприємства), економічно-неактивні підприємства – 5248,0 тис. грн. (26 підприємств).

Варто відмітити, що з початку 2013 року зменшилась й кількість підприємств-боржників на 46 одиниць і станом на 01.09.2013 їх налічується 120 одиниць.

Також зазначимо, що за 8 місяців цього року органами ПФУ області зібрано 4 667,3 млн.грн. власних коштів, що на 29,5 млн.грн. або 0,6% більше планових показників (4 637,8 млн.грн.). Це дало можливість забезпечити своєчасне і в повному обсязі фінансування виплати пенсій. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 226,1 млн.грн. або на 5,1%.

За підсумками селекторної наради було доручено керівництву усіх областей до 20 вересня подати пропозиції у Мінсоцполітики України щодо можливих шляхів вирішення найпроблемніших питань з погашення заборгованостей та легалізації зайнятості, а також інформацію про міри покарання керівників, які допустили зростання боргів із заробітної плати та не вживають заходів щодо її зменшення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: