Біля Ратуші до пари Швейку з'явився лучник (фото)

Сьогодні, 14 вересня, відбулось урочисте відкриття пам’ятної таблиці у холі Ратуші та інтерактивного пам’ятника лучнику на пл. Ринок у рамках 50-го Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь - 2013». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Пам’ятна таблиця присвячена заснуванню 1931 року у Львові Міжнародної федерації стрільби з лука, а пам’ятник – 50-річчю турніру «Золота осінь».

«Кожен турист, який приїжджає до Львова, кожен львів’янин, який проходить площею Ринок, повинен звернути на це увагу, щоб виникло бажання займатись лучним спортом. Оскільки світова федерація заснована саме у Львові, цей вид спорту має у Львові мати постійну динаміку – всі перші місця мають займати тільки львів’яни», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

«Львів може пишатись, що вперше у світі Чемпіонат світу за сучасними правилами було проведено у Львові. Міжнародна федерація також була утворена у Львові – це мерія, другий поверх, 4 вересня 1931 року. Ми повинні пишатись цими подіями. Бо стали у лаву першості. Закликаю молодь, щоб ми завжди у будь-якій галузі хотіли бути першими. Ми достойні продовжити традиції Львова», - зазначив Олександр Калініченко, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука.

Скульптуру лучника з металу викували ковалі. Заввишки вона — 2,5 метри, її вага - 200 кілограмів. Пам’ятник встановлено симетрично до Швейка, зліва від міської ради. Виготовляв пам'ятник понад місяць скульптор Мирослав Дидишин.

Довідка.

Турнір «Золота осінь» є основним рейтинговим змаганням лучного сезону України 2013 року та цьогоріч передує проведенню чемпіонату світу зі стрільби з лука (29.09.-06.10.2013 р., м.Анталія, Туреччина) та включений до системи комплектування національної збірної команди України, як один з етапів підготовки до головних змагань сезону 2013 року.

DSC_0178 DSC_0132 DSC_0157 DSC_0177

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: