На Львівщині немає лабораторій, які можуть здійснювати контроль на свердловинах сланцевого газу, - нардеп

На Львівщині немає лабораторій, які акредитовані і атестовані на здійснення контролю хімічних реагентів, які використовуються для буріння і експлуатації свердловин сланцевого газу і сланцевої нафти.

Про це свідчить інформація, надана начальником Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Романом Павлівим у відповідь на звернення голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірини Сех стосовно погоджень на стадії підготовки Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.».

У своєму зверненні до головного санітарного лікаря області Ірина Сех, зокрема просила повідомити, чи надавало Головне управління Держсанепідемслужби у Львівській області свої висновки щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна та компанією “Шеврон Юкрейн Б. В.”, зокрема стосовно врахування зон санітарної охорони водозаборів питного водопостачання, врахування зон санітарної охорони водозаборів мінеральних вод, врахування зон санітарної охорони курортів. Також Ірина Сех запитувала, чи акредитовані і атестовані лабораторії Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області на здійснення аналітичного контролю хімічних реагентів, що використовуються для буріння і експлуатації свердловин сланцевого газу і сланцевої нафти.

Як йдеться у відповіді, у складі Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області немає лабораторій. «Здійснення лабораторних замірів передбачено ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», що є окремою юридичною установою. За поданою ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» інформацією, вона не акредитована і не атестована на здійснення контролю хімічних реагентів, що використовуються для буріння і експлуатації свердловин сланцевого газу і сланцевої нафти», - йдеться у листі, надісланому Ірині Сех.

Стосовно врахування санітарних зон в обласній санепідслужбі повідомили, що це не належить до компетенції їхнього управління.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Ірини Сех

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: