ДАІ закликає пішоходів не легковажити власною безпекою

У Пустомитівському районі в ДТП постраждала 23-річна львів’янка. За попередньою інформацією, дівчина переходила дорогу у забороненому місці.

Автопригода трапилась 15 вересня близько 5.30 ранку на дорозі «Київ-Чоп». Водій «Таврії», 63-річний львів’янин, наїхав на 23-літню дівчину, яка раптово вийшла на дорогу у забороненому місці.

У результаті ДТП пішохід отримала травми та була госпіталізована. У дівчини – закритий перелом ноги та забій. Окрім цього, постраждав водій «Таврії». Медики діагностували у нього забійні рани. Чоловіку надали необхідну допомогу та відпустили додому.

Державтоінспекція закликає пішоходів не легковажити власною безпекою та бути вкрай обережними на дорозі. Нагадуємо, що пішоходам забороняється:

-          виходити на проїзну частину, не переконавшись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

-          раптово виходити чи вибігати на дорогу, у тому числі – на пішохідний перехід;

-          переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

-          затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

-          рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

У темну пору доби, а також за умов недостатньої видимості, пішоходи, які рухаються проїзною частиною або узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості – мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: