Колодій привітав працівників Львівського історичного музею із 120-річчям від дня його заснування

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій та депутати облради Ярослав Качмарик і Роман Ковальчук взяли участь в урочистостях з нагоди 120-річчя від дня заснування Львівського історичного музею.

Вітаючи працівників музею з цією знаменною датою, Петро Колодій побажав їм міцного здоров’я, наснаги та творчих здобутків у нелегкій музейній справі. «Дуже багато можна говорити про історичний музей, про музейну справу зокрема, але, на мою думку, музейна справа свого роду є машиною часу, про яку мріяло людство. Адже, прийшовши в історичний музей, ми можемо повернутися у далеке минуле, оцінити події, які там відбувалися, доторкнутися до скарбів минулого, що представлені в експозиціях музею, а також оцінити процеси розвитку цивілізації і навіть прорахувати майбутнє», – сказав голова облради.

Також Петро Колодій вручив працівникам історичного музею нагороди Львівської обласної ради.

За вагомий особистий внесок у збереження і примноження історичної спадщини українського народу, за активну громадянську позицію та з нагоди 120-річчя від дня заснування музею, Відзнакою обласної ради нагороджено Богдана Чайковського – директора Львівського історичного музею, заслуженого працівника культури України, члена Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв, голову Ради директорів музеїв Львівщини.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та активну громадянську позицію, Петро Колодій нагородив цінним подарунком В’ячеслава Шутька – заступника директора Львівського історичного музею з адміністративно-господарської частини.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради Ярослав Качмарик у своєму виступі зазначив, що Львівський історичний музей має велике майбутнє – майбутнє в тих школярах, які приходять до музею, аби розглянути експозиції, що розповідають про минуле нашого краю; майбутнє в історичних проектах, які науковці музею планують реалізувати. А Львівська обласна рада, запевнив Ярослав Качмарик, їм в цьому всіляко допомагатиме, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: