"Свобода" звинуватила Верещук у намірах зірвати прес-конференцію

16 вересня 2013 року голова Рава-Руської міськради Ірина Верещук намагалася зірвати прес-конференцію свободівців, яку вони проводили у Львівському прес-клубі. У прес-конференції взяли участь заступник голови Жовківської районної організації ВО «Свобода» Богдан Юрдига та голова фракції ВО «Свобода» в Рава-Руській міській раді Микола Зінько.

Ірина Верещук без запрошення прийшла на організовану Львівською обласною організацією Всеукраїнського об’єднання «Свобода» прес-конференцію, привівши зі собою кількох працівників Рава-Руської міської ради. Вона роздала журналістам свої прес-релізи, а після виступу свободівців, які повідомили журналістам про факти зловживань міського голови, втрутилася в перебіг прес-конференції, звинувачуючи промовців та поливаючи брудом ВО «Свобода».

На зауваження, що неетично приходити на чужу прес-конференцію, почала вигукувати, що, мовляв, для неї нема різниці, чи чужа, чи своя прес-конференція, що в нас свобода слова і т.д.

Це не вперше Ірина Верещук перешкоджає депутатами розповісти правду про те, що відбувається в Рава-Руській міській раді. Нещодавно під час зборів громади Рави-Руської  вона викликала дільничного міліціонера, аби він забрав зі сцени заступника голови Жовківської районної ради, заступника голови Жовківської районної організації ВО «Свобода» Богдана Юрдигу, коли він вийшов виступати.

«Ірина Верещак так поводиться через те, що депутати від ВО «Свобода» викрили її махінації із виділенням земельних ділянок у Раві-Руській. Як тільки ми починаємо розповідати людям про ці факти та називати суми, на які їх обдурили, у відповідь – така реакція міського голови», - зазначив Богдан Юрдига.

Нагадаємо, що Рава-Руська міська рада звернулася у прокуратуру щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати при видачі рішень про виділення земельних ділянок. Також в обласну прокуратуру з цього питання звернувся депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Тістик.

Депутати міської ради з’ясували, що в Раві-Руській громадян, які отримують земельні ділянки, змушують до підписання угоди з фірмою «Рава-ЗемСервіс», власником якої є родич міського голови, заступник голови земельної комісії міської ради Ярослав Смик. За такі послуги у фірмі Смика з людей вимагають близько 7 тисяч гривень. На запит депутатів-свободівців Львівська регіональна філія центру ДЗК розробила кошторис робіт, у якому вартість проекту відведення такої ж ділянки у м. Раві-Руській становить 2 тисячі 572 гривні. Проте звернутися до державної установи громадянам не дають можливості, адже без укладеного договору з фірмою Смика голова міськради Ірина Верещук не видає людям рішення про виділення землі.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: