У Львівській ОДА обговорили проект місцевих бюджетів на 2014 рік

Формування місцевих бюджетів  області на 2014 рік обговорили сьогодні під час апаратної наради під головуванням керівника області Віктора Шемчука.

Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків, з метою забезпечення складання та затвердження місцевих бюджетів області на 2014 рік департамент фінансів спільно зі структурними підрозділами обласної державної адміністрації – учасниками бюджетного процесу провів відповідну підготовчу роботу.

Зокрема, Міністерству фінансів України надано інформацію щодо фактичних надходжень податків, зборів та неподаткових платежів у порівняльній базі та інформацію щодо прогнозу надходжень до бюджету області у 2014-2016 роках. Надіслано також коригування надходжень податку на доходи фізичних осіб у базовому періоді та дані щодо мережі, штатів і контингентів бюджетних установ.

«З метою ліквідації диспропорцій у забезпеченні бюджетними коштами медичних установ області для лікування мешканців у 2014 році до 1 серпня поточного року укладено 47 угод між районними, міськими радами, – зазначив Олег Демків, – на їх підставі прийнято спільні рішення щодо переадресації коштів між міськими та районними бюджетами у вигляді міжбюджетних трансфертів», – додав він.

Як зазначалось під час на ради, проект місцевих бюджетів на 2014 рік сформований в обсязі 16 млрд. грн., що на 5 млрд. грн. або 45 відсотків більше поточного року. У прогнозних показниках враховано планові завдання із надходжень податків і зборів до загального фонду місцевих бюджетів у сумі 3780,6 млн. грн.

Окрім цього, за словами Олега Демківа, під час визначення обсягу видатків місцевих бюджетів враховано збільшення розмірів мінімальної заробітної плати працівників бюджетних установ на 6,25 відсотка, зростання цін і тарифів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, які споживаються бюджетними установами (10,518 відсотка) та показник інфляції (5,9 відсотка).

За підсумками наради дали доручення до затвердження державного бюджету на 2014 рік продовжити роботу у міністерствах і відомствах, відповідних комітетах Верховної Ради України щодо врахування найбільш сприятливих для області показників у проекті державного бюджету на 2014 рік та активізувати роботу щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, перш за все, шляхом оптимізації кількості бюджетних програм, удосконалення видатків та мережі бюджетних установ, повідомляє прес-служба ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: