Які суми коштів приховані в облігаціях внутрішньої місцевої позики Львівської міської ради?

До бюджету розвитку міського бюджету Львова залучалися запозичення у вигляді облігацій місцевої позики, повідомляють в ГО «СПАС».

Виявляється, що у 2007-2009 роках, у вигляді облігацій місцевої позики серій А, В та С до міського бюджету були здійсненні запозичення. З яких серії А та В на даний момент погашені повністю, а серія С – лише частково, зазначають громадські активісти.

«Ми зверталися до міської ради із запитом, щодо запозичень до міського бюджету, боргових зобовязань. Ми отримали певні конкретні цифри. Так із відповіді міської ради, стало відомо, що за даними Головного управління Державної казначейської служби в Україні у Львівській області, зареєстровані фінансові зобов’язання головних розпорядників коштів перед підрядними організаціями, згідно поданих актів виконаних робіт за рахунок бюджету розвитку, складає 10,4 млн.грн.

Але щодо облігацій місцевої позики, то суми не названі. І нам залишається лише розмірковувати над тим, яку грошову суму складає серія С. Скільки коштів вже погашено, а скільки ще ні.

Фінасові запозичення та боргові зобов’язання Львівської міської ради – мали би оприлюднюватися. Такі цифри мали би бути відомими громаді. Оскільки грощі в позику може брати міська рада, але у разі неспроможності органів місцевого самоврядування оплатити борги та відповідно дефолту – відповідатиме територіальна громада. Первинний суб’єкт місцевого самоврядування.…» - зазначив заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: