Голова Львівської ОДА написав заяву на звільнення

Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук написав заяву на звільнення. Сьогодні цю іще не підтверджену новину обговорюють не лише поза межами ОДА, але й безпосередні підлеглі Шемчука.

віктор шемчук, львівська ода, заява, ззвільненняКажуть, що його заява вже лежить на столі в Адміністрації президента Януковича. Говорять також про те, що посаду голови ОДА Шемчук готовий віддати за стілець прокурора. От тільки де саме – в якійсь області чи у Генпрокуратурі – ніхто достеменно не знає.

Нагадаємо, що Віктора Шемчука призначили головою ОДА 3 березня 2013 року. Вже у перші тижні роботи він довів, що разюче відрізняється від свого попередника, Михайла Костюка. Той шарпався скрізь, намагаючись повчати селян, як тим доїти корів, гінекологів – приймати пологи, а журналістів – писати.

Шемчук більше нагадував інтелігентного туриста із Криму, який приїхав, щоб пильно оглянути пам’ятки культури і безкультур’я Галичини. Він виконував усі передбачені посадовими обов’язками ритуальні дійства – перерізав червоні стрічки, приймав офіційні делегації, щось відкривав, при цьому намагався нічого не закривати. На публіку виходив у брендових футболках.

Журналістам він, може, чимсь й імпонував, тобто й досі імпонує. Передовсім, Шемчук не чинив «наїздів» на пресу. Цю «відповідальну» роботу взяв на себе один із його заступників, який раніше набрався досвіду у попередників Шемчука.

Але повернемося до чуток про заяву голови Львівської ОДА.
Якщо він звільняється за власним бажанням, то що для цього стало причиною? Наші експерти можуть назвати кілька причин для такого рішення.

Ні слави, ні грошей

Передовсім, В. Шемчук розуміє, що період «недоторканості» на цій посаді у нього закінчується. І вже невдовзі його почнуть добряче штрикати і за деградуючу економіку області, і за дороги, і за казнокрадство серед підлеглих.

Друга причина – провінційність Львівщини. Область за нинішньої влади опинилася на задвірках «імперії Януковича». Вона немає ресурсів, на які б облизувалися Ахметов та інші олігархи. Відтак до неї і немає інтересу. Так само як і до місцевої влади.
Шемчук розуміє, що на Львівщині не заробить ані грошей, ані слави.
Однак є іще одне цілком правдоподібне пояснення.

У Києві стрімко втрачає вплив нинішній голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Кажуть, що Янукович ось-ось замінить його на нинішнього міністра внутрішніх справ Захарова. А разом із Льовочкіним полетять з посад усі його люди. Шемчук теж людина колись всесильного Льовочкіна.

Тому «кримський турист» і вирішив пакувати валізи вже сьогодні.

Пише "3 око"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: