Півсотні церков у одній збірці

Львів’янам презентуватимуть книжку «100 церков Нагірних». Видання – альбом, що містить фотографії сучасного вигляду понад 50-ти церков видатного галицького архітектора та громадського діяча Василя Нагірного.

Ця книга – перша з проекту «100 церков Нагірних». Усього у доробку архітектора понад 200 проектів церков, більшість з яких були  реалізовані.

«Фотографії, що увійшли до збірки - зроблені під час численних  експедицій по обстеженню церков Василя та Євгена Нагірних теренами Західної України та Польщі», - розповідають автори.

Усі фотографії зроблені особисто авторами книжки та учасниками проекту:  Христиною Лев, Василем Слободяном та Наталкою Філевич. Окрім того, Василь Слободян подав до кожного фото докладні наукові анотації та уклав повний список церков, спроектованих В.Нагірним. Частина проектів церков, документи та фотографії до текстів зберігаються в архіві діячів мистецтва та культури Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького.

Автори зазначають, що головна мета проекту  не тільки віддати шану видатному архітекторові, але й привернути увагу до сучасного стану, будованих  ним, сакральних споруд.

Презентуватимуть книжку у Палаці Потоцьких 20 вересня, о 14.00 год.

Юля Медвідь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: