Сільські голови не мають права без влади поміняти лампочку, - "Свобода"

«З огляду на бюрократизм та інертність виконавчих органів влади ВО «Свобода» вимагає, щоб усі обласні програми, які діятимуть у 2014 році, було розроблено і подано до комісій обласної ради протягом жовтня-листопада 2013 року, а на розгляд сесії - не пізніше лютого 2014 року. Також вимагатимемо, щоб департаменти облдержадміністрації – розпорядники коштів готували документацію, розпорядження та тендерні процедури вже на березень 2014 року, а не затягували, як у 2013 році, аж до вересня і не чекали снігу, який прикриє їх безгосподарність». Про це заявив 17 вересня 2013 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Йосиф Ситник.

Як зазначив депутат, вже не один місяць представники Львівської ОДА, зокрема її голова та керівники департаментів,  поширюють «псевдо реформаторську» думку про доцільність зменшення кількості обласних комплексних програм, про те, що вони начебто політичні та популістські. «Насправді ноги цих заяв ростуть із провального виконання державного, обласного та місцевих бюджетів, - зазначив Йосиф Ситник. -  Зокрема, зведений бюджет України за січень-липень 2013 року виконано із дефіцитом 34,2 млрд. гривень. Дефіцит державного бюджету за січень-липень 2013 року становив 30,27 млрд. грн. Податкові платежі у місцеві бюджети Львівської області за січень-серпень недовиконані на 8,4 % або 241,3 млн. грн. (в т.ч до загального фонду 11,9 % або 313,7 млн. грн.). Ще 9 місяців тому адміністрації змушували місцеві ради ухвалювати за їх словами «реальні» та «збалансовані бюджети», які сьогодні виконати чомусь не можуть. І все це через совдепівську традицію урядовців завищувати показники. Так зростання ВВП в Україні на 2013 рік запланували на 3,4 % при фактичних показниках - мінус 1,1 – 1,3%. У проект держбюджету на 2014 рік Кабмін знов закладає прогноз зростання ВВП на рівні 3%. Звідси і невиконання бюджету».

На переконання депутата, проблема полягає навіть не в грошах, а в забюрократизованості виконавчих органів влади, десятках погоджень і затверджень різноманітних чиновників департаментів та інспекцій, які плодяться як щурі та дублюють повноваження, зводять до абсурду звичайні управлінські рішення, а за десятками візувань ховають свою безвідповідальність та корупційні мотиви.

«Сьогодні без погодження із фінансовим управлінням в РДА, сільський голова не може навіть поміняти лампочку, яка перегоріла на  стовпі», - зазначає депутат.

За словами Йосифа Ситника, станом на 10 вересня 2013 року неоплаченими є платіжні доручення видатків місцевих бюджетів Львівщини на загальну суму 127,1 млн. грн., що більше, ніж в червні 2013 року, на 54,9 млн. грн. або 76%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: