У Львові презентували перший в Україні англомовний віртуальний університет

У Львові презентували перший в Україні англомовний віртуальний університет. Львівський Відкритий університет – це віртуальна установа, яка закладає початок свого існування на базі англомовних курсів найкращих закордонних університетів (Гарвардський, Масачусетський та інші) під назвою edX.

«Сьогодні ми відкриваємо з вами шлях, яким ми можемо самі керувати, куди ми йдемо, що ми вивчаємо і які ми будемо успішні. Вважаємо, що саме це є ознакою вищого людського розуму, коли людина є вільною у своєму виборі і своїй діяльності, отриманих результатах», - сказав Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Сучасна епоха - це є епоха, перш за все, створення, накопичення і використання знань і освітніх технологій, потужний інформаційний простір. Суспільство щораз наближається до суспільства знань. Найефективніше сьогодні накопичувати розвиток власних здібностей, тому не випадково створився цей вільний відкритий університет. Сподіваємося, що він буде успішним, що ті знання, які ви здобудете допоможуть нам у майбутньому і особливе прохання маю до педагогів. Сьогоднішня освіта - це накопичення знань протягом життя, навчання. Будьте добрими навігаторами для ваших студентів.

Перший крок ми вже зробили - це зареєстрували учасників і сформували базу. В нас були плани мінімальні, по 2 учнів з кожної школи, але їх вийшло значно більше, близько 230 і це нас тішить. Звичайно не всі стовідсотково  завершать цей курс і це природно. Але ми будемо супроводжувати наших учнів, допомагати їм, адже педагоги також учасники програми», - сказала ректор ЛВУ Наталя Ништа.

Для того, щоб займатись у ЛВУ, потрібно лише бажання, комп’ютер та інтернет. Потрібно зареєструватись на сайті створивши свій профіль та вибрати напрямок курсів, слухачем яких хоче бути студент. Одночасно займатись, може необмежена кількість учасників, тому що всі заняття проводяться через інтернет і це не вимагає прив’язки до якогось приміщення або кількості вчителів.

Участь в курсах є безкоштовна. В разі успішного проходження курсу, учень отримує офіційний сертифікат від університету, курс якого він закінчив з підписами усіх викладачів цього курсу, котрий у подальшому зможе додавати до свого резюме.

Наразі створено 4 факультети: фізико-математичний, гуманітарний, хіміко-біологічний, економічний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: