У Центрі міської історії відбудеться конференція «Стала мобільність в Україні»

20 вересня, в рамках проведення Європейського тижня мобільності, у Львові відбудеться конференція на тему «Стала мобільність в Україні». Про це сьогодні розповів координатор проекту Дем’ян Данилюк.

«Хочу акцентувати на тому, що ЄТМ – це не тільки велосипед, це також піша хода, громадський транспорт, розумне використання автомобілів, а також їх спільне використання, яке у нас ще не настільки поширене, але все ж потроху розвивається між сусідами. Конференц-туризм – це велика перевага для Львова. Тож в п’ятницю ми запланували невеличку конференцію на тему «Стала мобільність в Україні», куди запрошені посадовці та активісти з різних міст України. Вона відбуватиметься в Центрі міської історії, що на вул. Богомольця, 6, з 10 год. ранку і до вечора. Вона передбачає презентації та обговорення учасників, а також будуть оглядини інфраструктури – велодоріжок, пішохідної зони, низькопідлогового трамваю», - зазначає Дем’ян Данилюк.

Серед партнерів проведення Тижня мобільності у Львові є Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, організація «Veliki.ua», компанія МТС, а також мистецька формація WizArt.

Зокрема, представник компанії «Veliki.ua» Володимир Лиховид зазначив, що бачить Львів щороку ближчим до Європи, тож вважає велопрокат важливою складовою розвитку міста. Компанія також надасть велосипеди для проїзду велодоріжками Львова разом з учасниками конференції.

«Компанія «Veliki.ua» вже 2 роки функціонує на території України. Запускаємо різні пункти прокату для створення великої мережі, яка дозволить людям у будь-якому обласному чи районному центрі взяти велосипед на прокат за дисконтною картою. Я сам вже не перший рік користуюсь велосипедом, тож створення цієї мережі у Львові було одним із перспективних напрямків. Наразі у Львові представлено 4 місця мультипрокату. Ми плануємо розвиватися у цьому напрямку й надалі, надаючи послуги людям, яким це цікаво. Під час ЄТМ будемо допомагати наданням велосипедів для проїзду велодоріжками Львова разом з учасниками конференції», – додає Володимир Лиховид.

Нагадаємо, що Європейський тиждень мобільності – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього середовища і якості життя громади міст. Цьогоріч Львів уперше офіційно долучився до програми.

Про це повідомили у прес-службі ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: