Від початку року у Львові 25 дітей отруїлись чадним газом

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради наполегливо звертається до всіх мешканців міста з нагадуванням, що слід неухильно дотримуватись правил поводження з газовими приладами! В місті щораз зростає кількість людей, які отруїлись чадним газом, серед них є діти! За інформацією управління, від початку року у Львові вже трапилося 30 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 63 особи, 25 із них діти. На жаль, трапилось і два смертельних випадки.

Лише за останню добу у Львові трапилось два випадки отруєння чадним газом. Серед постраждалих є маленькі діти.

Так, 16 вересня о 20.44 год. на вул. Рубчака отруїлися чадним газом дві особи: діти  2013 року народження (три місяці) та  2010 року народження. Потерпілих у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано. Працівниками ПАТ «Львівгаз» перекрито подачу газу на квартиру. Причини події - з’ясовуються.

А 17 вересня о 02.01 год. на вул. Зубрівській отруїлися чадним газом три особи, з них 1 дитина 2008 року народження. Дорослі після обстеження у Львівській обласній клінічній лікарні відпущені до дому, дитина у стані середнього ступеня важкості госпіталізована. Працівниками ПАТ «Львівгаз» перекрито подачу газу на квартиру. Причини події - з’ясовуються.

Тож управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців, що із зниженням температури повітря зростає небезпека отруєння чадним газом.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись при згорянні природного газу, під час роботи бензинових двигунів, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Галина ПЕЛИХ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: