Завершився другий етап проекту «Туристичного ознакування Львова»

Гуляти Львовом стане цікавіше. Львівська міська рада та компанія  «Київстар» завершили реалізацію другого етапу проекту «Туристичне ознакування Львова», покликаного допомогти львів’янам і туристам більше дізнатися про історію визначних архітектурних пам’яток Львова. В рамках проекту в період 2012 – 2013 років на львівських кам’яницях було встановлено 35 туристично-інформаційних таблиць єдиного зразка з короткою інформацією про пам’ятку українською та англійською мовами.

Проект «Туристичне ознакування Львова» здійснювався за спільною ініціативою управління туризму Львівської міської ради та компанії «Київстар», підтриманою та затвердженою рішенням Львівського виконкому. Він є продовженням роботи, яка стартувала у 2009 році проектом «Створення туристично-інформаційної інфраструктури Львова», що був здійснений у рамках Програми добросусідства TACIS «Польща-Білорусь-Україна».

«Перший проект ми розпочали ще 2012 року, ми ознакували 20 об’єктів, сюди потрапили визначні архітектурні пам’ятки серед яких: міська Ратуша, Львівська Національна галерея мистецтв, Палац Потоцьких, Каплиця Боїмів,  Музей Пінзеля, Храм Івана Хрестителя, Національний академічний драматичний театр ім. М. Заньковецької, Національний музей ім. А. Шептицького,  Національний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, Міський Арсенал, Кам’яниця Корнякта, Львівський національний університет ім. І. Франка (головний корпус), Порохова вежа, Собор Св. Юра, Личаківський цвинтар, Будинок вчених, Будинок з лицарями, Будинок книговидавця, Музей народної архітектури та побуту, Будинок органної та камерної музики, побачивши багатьох туристів які читали ці таблиці, ми зрозуміли, що є сенс продовжувати такий проект.

На 2013 рік ПрАТ «Київстар» погодився продовжити такий проект, тому ми вже в цьому році ознакували 16 об’єктів середи яких: Архікафедральна базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії або Латинський кафедральний собор, Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, Церква Матері Божої Неустанної Помочі, Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України, Музей Тюрма на Лонцького, готель «Жорж», ТЦ «Магнус», Музей Русалки Дністрової, Головне управління ДСНС України у Львівській області, будівля Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Палац Бандінеллі, Будинок «Пір Року», Будинок акціонерного товариства «Дністер» у Львові, тепер міська поліклініка №1, Музей історії та релігії, Державний природознавчий музей та  Каплиця Боїмів (таблиця з графіком роботи). Ми сподіваємось, що Львівська міська рада та компанія «Київстар» будуть продовжувати проект туристичного ознакування», - розповіла Софія Сікора, директор ЛКНП «Центр розвитку туризму міста Львова».

Дуже важливим в житті нашого міста є інфраструктура, щоб туристи та мешканці нашого міста завжди почували себе комфортно.

«Щоб перебування туристів, гостей міста було максимально комфортним та приємним у нашому місті, дуже важливим є туристично-інформаційна інфраструктура. В рамках проекту туристично-інформаційної структури було відкрито туристично-інформаційні центри, були створені вказівники, пілони, таблички на будинках з транслітерацією – це було зроблено для того, щоб не тільки туристи і гості нашого міста почували себе комфортно, але й мешканці міста знали, де і який будинок знаходиться по табличках», - прокоментувала Галина Малець, начальник управління туризму ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: