До Львова їдуть провідні мікробіологи світу

У Львові на будові працівник постраждав від ураження електрострумом

Львів приймає засідання Федерації європейських мікробіологів. З 20 по 21 вересня у Львові відбуватиметься сорокове засідання Керівного комітету федерації європейських мікробіологічних товариств FEMS, до якої входять 46 національних товариств з 36 країн.

Основне завдання FEMS - просування мікробіології в Європі та сусідніх регіонах за рахунок грантів, публікацій статей у всесвітньо відомих журналах, проведення конгресів, педагогічної підтримки. Федерація постійно підтримує молодих вчених мікробіологів стипендіальними грантами та надає можливість навчатись у кращих університетах Європи. Також з бюджету федерації фінансуються наукові конференції з мікробіології.

У цьому році засідання Керівного комітету FEMS буде проводитись у Львові, у дзеркальній залі ЛНУ імені Івана Франка. На засіданні будуть представники усіх держав Євразійського континенту, крім Боснії та Герцеговини  і Албанії. Загалом близько 50 учасників, серед яких будуть президент FEMS доктор Бернхард Шинк (Німеччина) та віце-президент FEMS доктор Жан-Клод Піфаретті (Швейцарія). Представляти Україну будуть академіки НАН України Андрій Сибірний та Валентин Підгорській.

Метою засідання є звіт декількох країн учасників про новітні досягнення у мікробіології за рік. Також цього року обиратимуть нового віце-президента FEMS та визначатимуть місце проведення конгресу федерації європейських мікробіологічних товариств, який відбудеться у 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: