Профспілка єднає ветеранів

17 вересня 2013 року відбулося засідання новоствореної Ради Ветеранів. Про її заснування Володимир Качмар заявив ще на звітно-виборній профспілковій конференції, адже створення Ради Ветеранів – один із пунктів програми його команди.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі первинної профспілкової організації працівгтків ЛНУ імені Івана Франка.

Головою Ради обрали кандидата фізико-математичних наук, багаторічного працівника Університету, Вченого секретаря ЛНУ ім. Івана Франка, Вченого секретаря Ради ректорів Львівського регіону (1990-1996) Василя Григоровича Синюшка. Сьогодні Василь Григорович вже не працює в Університеті, однак досі прагне допомагати молодшим колегам – порадами, підказками, ділом.

Перше засідання виявилося не надто чисельним – прибуло всього п’ять членів Ради. Проте, як виявилося, їм було що обговорити, адже об’єднують ветеранів насамперед теплі почуття до Університету.

Відкрив засідання голова профкому Львівського університету Володимир Качмар. Володимир Михайлович привітав ветеранів і побажав їм гарної і плідної роботи. Окрім того, голова профкому правил но зауважив: «На жаль, ми часто забуваємо про людей, які вже не працюють в Університеті, хоча ті віддали останньому значну частину життя». Володимир Качмар пояснив, що метою створення Ради Ветеранів є власне спроба змінити окреслену ситуацію – пам’ятати про колишніх працівників, контактувати з ними, прислухатися до них.

Новообраний голова Ради Василь Синюшко поділився своїми спогадами про роботу в Університеті. Його мотив підхопили інші. У ветеранів великі плани – прагнуть створити багаточисельну організацію. Василь Синюшко висловив також свої міркування щодо пам’яті про ветеранів. За словами голови Ради, Університет повинен запрошувати своїх хоч і колишніх, однак багаторічних, працівників на урочистості, відзначення пам’ятних дат тощо.

Обговорили ветерани і план заходів щодо відзначення Міжнародного дня людей похилого віку, а в Україні – Дня Ветерана. Нагадаємо, 1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. В Україні це також і День ветерана. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день.

Варто зазначити, що Рада Ветеранів – новинка серед вишів. Така організація створена у Львівському національному університеті імені Івана Франка вперше. Відтак профспілка заклала добру платформу для людей, які досі прагнуть працювати для Університету. Нашим же найпершим завданням є сприяння цим людям, бо вони багато зробили, багато знають, багато можуть. Сьогодні важливо їх почути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: