"Свобода" визнала, що публікації "Експресу" важко спростувати?

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак у коментарі Galnet розповів, на якій стадії перебувають матеріали, які свободівці обіцяють передати в суд, щодо тиску на партію з боку видання «Експрес».

Жодних конкретних цифр та дат з приводу подання в суд на «Експрес» він не назвав, обґрунтовуючи це тим, що зараз юристи напрацьовують ці матеріали. «Ми це зробимо найближчим часом. Можливо через кілька днів, а можливо через тиждень-два», – зазначив М.Лопачак.

«У тих статтях журналісти не подають конкретних фактів, а базують свої матеріали на видумках, звичайно, що щодо такої інформації важко знайти спростування. Її важко спростувати. Проте зараз наші юристи напрацьовують відповідні матеріали, щоб з ними можна було працювати в юридичній площині», – розповів голова свободівців у міськраді.

Цю ж ситуацію секретар ради, депутат фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк, відмовився коментувати: «Я не хочу. Я не буде це коментувати».

Нагадаємо, 17 вересня, на черговій сесії Львівської обласної ради, голова фракції ВО «Свобода» в облраді Андрій Холявка заявив про те, що його фракція обурена фактами тиску з боку редактора «Експресу» Ігоря Починка.

Він заявив, що ВО «Свобода» готує низку судових позовів до газети «Експрес» з вимогою «спростувати брехливу інформацію про членство та лідерів партії».

Свободівець обіцяє довести, що інформація про вимагання хабара від американської компанії «Шеврон» за нібито згоду на видобуток сланцевого газу в Західній Україні, публікації про кримінальне минуле народних депутатів та брехливі описи неіснуючих маєтків Тягнибока – брехня.

Подібну заяву сьогодні, 19 вересня, на пленарному засіданні сесії міської ради виголосив і депутат від ВО «Свобода» у міськраді Андріян Гутник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: