Тимошенко видала "чергову порцію провокаційних і неправдивих заяв"

Щодо неправдивих заяв однієї із засуджених осіб

Прес-служба ДПтС України вимушена спростовувати чергову порцію провокаційних і неправдивих заяв від засудженої Ю. Тимошенко.

Однак, на відміну від голослівних коментарів останньої, ДПтС України має фактичне підтвердження своїх слів.

По-перше, що стосується етапування Ю. Тимошенко для участі у судових засіданнях:

- Жодного разу, у відповідь на виклики до суду, вона не погодилася бути транспортованою. Крім того, про її небажання бути присутньою на жодному судовому засідання красномовно свідчать відеозаписи розмов співробітників Качанівської колоні із засудженої напередодні судових слухань, що доступні на нашому офіційному сайті.

- Ще красномовніше про те, що засуджена говорить неправду, свідчать власноруч написані перед кожним засіданням суду заяви Ю.Тимошенко. У заявах вона, зокрема, самостійно зазначає, що не має бажання бути присутньою під час засідання (таких заяв налічується більше 20).

Щоб кожен самостійно міг у цьому пересвідчитись, публікуємо приклади таких заяв.

По-друге, що стосується телефонних розмов засудженої, її побачень та умов тримання:

- за час відбування покарання засуджена Ю. Тимошенко мала найбільшу в країні серед усіх засуджених осіб, кількість зустрічей та побачень. Вона, навіть, приводила цілі наради у себе в палаті за участі своїх відвідувачів. Про майже усі побачення засудженої прес-служба ДПтС постійно інформує громадськість. Крім того, часто незважаючи на перевищення дозволеної кількості відвідувань на місяць, засуджена Ю. Тимошенко отримує всі дозволи на свої побачення.

- засуджена без обмежень використовує право телефонних розмов. І незважаючи на відсутність можливості забезпечення цього права в установленому порядку, у зв'язку із перебуванням засудженої на території ЦКЛ № 5, рішенням керівництва ДПтС це право засудженої забезпечується з використанням мобільного телефону.

- умови тримання засудженої Ю. Тимошенко є такими, яких немає жоден ув’язнений в нашій країні. Про що також свідчать красномовні фото, доступні на офіційному сайті ДПтС. Засудженій забезпечені усі комфорті умови – в її розпорядженні декілька кімнат, включаючи кімнату для вживання їжі, палату, де вона перебуває, ще дві кімнати для побачень.

Таким чином, прес-служба ДПтС України вимушена констатувати той факт, що засуджена Ю. Тимошенко намагається сказати на біле чорне, не враховуючи того, що уся об’єктивна інформації щодо її поведінки та реакції на пропозиції транспортування, а також умови тримання, кількість зустрічей тощо доступні на нашому сайті та в ЗМІ.

Нагадаємо, як раніше повідомляла прес-служба ДПтС Україні, інформація про начебто побиття засудженої Ю. Тимошенко є неправдивою та провокаційною, що підтверджується рішеннями Європейського суду з прав людини та національних судів.

Прес-служба ДПтС і надалі висвітлюватиме інформацію щодо відбування покарання засудженою Ю. Тимошенко з однією метою – уникнути або мінімізувати її цинічні спроби дискредитувати пенітенціарну службу.

Прес-служба ДПтС України

03 05

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: