Львів’яни показали Києву вуличну виставу "Пінзель" (фото)

Вчора відбулось офіційне відкриття Днів Львова в Києві. Заходи проходили у Мистецькому Арсеналі. Окрім запашної кави, шоколаду, смаколиків, львів’яни привезли у столицю нову прем’єру від театру «Воскресіння» - вуличну виставу «Пінзель».

Як розповів Ярослав Федоришин, директор театру «Воскресіння», у виставі використали нові декорації, загалом задіяли 17 акторів.

Сьогодні ж киянам театр «Воскресіння» презентуватиме вуличне дійство на ходулях «Шекспір у Львові». Також сьогодні ввечері у Мистецькому Арсеналі лунатиме музика від Академічного симфонічного оркестру Львівської обласної філармонії.

В рамках Днів Львова у Києві учням київської школи №41 передадуть 40 книжок львівських видавництв як подарунок у шкільну бібліотеку. Міський голова Львова зустрінеться з київськими студентами.

Нагадаємо, Дні Львова в Києві триватимуть до 22 вересня. Для мешканців столиці ще гратиме батярський блюз, львівське музичне ретро. А завершаться Дні Львова – концертами найулюбленіших львівських зірок - Руслани та Святослава Вакарчука.

«Це запрошення до Львова. Аби ті, хто ще не хотів їхати, приїхали. Ми змогли це зробити в Арсеналі, я за це дякую, бо це велична споруда. На ці дні тут є така амбасада Львова з нашою гостинністю, кавою, хорошою гастрономією, мистецькими колективами, творами. Треба їхати до Львова, бо це вільне місто, яке має дуже сильну енергетику. Радо запрошую. Львів і Київ – це два стовпи України. Навіть футбольні фани «Карпати» і «Динамо» вболівають разом», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час святкування Днів Львова у Києві, в Мистецькому Арсеналі.

Як додав міський голова Львова, очікує на візит у відповідь і готовий прийняти Київ з побідним проектом у Львові.

«Київ – це одинадцяте місто, де ми проводимо Дні Львова. Плануємо до всіх міст приїжджати з таким візитом, щоб запрошувати до Львова і мати візити-відповіді. Ми вже мали делегації з Одеси, з Луганська. Велика київська делегація, думаю, також має приїхати до Львова, щоб українці були разом, щоб знали одне одного через спілкування», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка

Торік Львів відвідало 1 млн. 400 тис. туристів. Понад 60% туристів – це туристи з України. Згідно зі стратегією конкурентоспроможності Львова, що розроблена компанією «Монітор груп» та Львівською міською радою, туризм та ІТ-технології є двома ключовими пріоритетами розвитку міста Львова.

Pinzel

Pinzel2

Pinzel3

Pinzel4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: