Опозиція хоче перемогти Януковича, хоча не може дати раду навіть Садовому, - експерт

Громадські активісти обурені бездіяльністю міських депутатів опозиційних політичних сил «Свобода», «Удар» та «Батьківщина» («Фронт Змін»), щодо вирішення питання відставки мера Львова Садового, повідомляють в ГО «СПАС».

Нагадуємо, раніше в ГО «СПАС» просили провести таємне голосування щодо дострокового припинення повноважень чинного міського голови Садового Андрія Івановича на черговому пленарному засіданні депутатів Львівської міської ради.

Листи з такою вимогою були направлені всім без виключення депутатам. До заяв був долучений навіть проект ухвали.

«Вкотре здивували міські депутати. Знову в сесійній залі бурлили емоції та проходили не гласні змагання на дотепність і креативність. Лунало загальне незадоволення роботою міського голови, але як завжди, до голосування щодо відставки Андрія Садового навіть не дійшло.

Законні підстави для припинення повноважень мера Садового вже давно існують. Свою думку висловили і львівяни. Вперше, ще на чисельному мітингу проти нової транспортній схеми зимою 2012 року. Далі пішли бізнесмени та власники МАФів, торгівці з пл. Липнева, громадські активісти які пікетували через сморід у Львові та проблеми львівського сміттєзвалища, робітники найбільших львівських підприємств на чолі з Ензимом. А за ними, мешканці біля забудов по вул. Озаркевича та Тарнавського, двірники з ЖЕКів…

З таким підходом, мені видається, що депутати сміливо можуть реєструвати якесь міжфракційне обєднання, на кшталт: «Ми любимо мера Садового» або «Рух на підтримку крісла Садового». А ще легше, перейти всім в партію «Партія Самопоміч».

Ми попереджували всі політичні сили у Львівській міській раді про відповідальність перед виборцями. Листи про ситуацію у Львові, були скеровані навіть лідерам всіх трьох головних опозиційних сил в Україні: Тягнибоку, Кличку та Яценюку. Проте, від них ми не дочекалися ні відповідних дій та заходів, ні навіть елементарної відповіді в 30-ти дений термін.

Опозиція заявляє про свої плани перемогти Януковича, насправді -  немає потенції перемогти навіть мера Львова Андрія Садового.

Влада не може діяти за олімпійським принципом. Головне не участь – а результати. Отримав довіру виборців – служи народу! А то складається враження, що діють за гаслом, яке у Львові з’явилося за мерства Садового - «Хоч щось робимо» - коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: