Взимку презентують економічний прогноз для Львова

Як зазначають експерти, до зовнішніх чинників впливу на економіку міста Львова належать загальний стан світової економіки, економічний прогноз для інших країн, які є ключовими торговими партнерами України, а також економічний прогноз для окремих важливих галузей.

За словами консультанта з економічних питань Проекту РЕОП, Олександра Жолудя, Львів – основний центр міжнародної торгівлі у Львівській області. У січні–червні 2013 року експорт товарів становив 233,7 млн. дол. США або 38,6% експорту області. Імпорт товарів становив 663 млн. дол. США або 54,4% імпорту області. Попит на експортні та імпортні товари впливає не лише напряму на виробників цих товарів, а й на попит на послуги транспорту і оптової торгівлі, які надає місто. Тому, щоб зрозуміти економічний прогноз для Львова, важливо розуміти зовнішньоекономічний контекст, в якому знаходиться місто.

Протягом останніх кількох років світова економіка демонструє досить кволе зростання, воно стримувалося кількома чинниками:

  • тривала криза суверенного боргу та рух у напрямку бюджетних обмежень у Європі;
  • зростанню економіки США перешкоджала стагнація ринку житла та бюджетні обмеження, спрямовані на контроль за дефіцитом країни;
  • економіка Китаю уповільнилася через політику Уряду, мета якої — «охолодити» окремі сектори економіки, тобто не допускати значного зростання цін або надлишку інвестицій у цих секторах.

У майбутньому багато з цих чинників продовжуватимуть стримувати зростання світової економіки та економіки міста.

Хоча зростання світової економіки є важливим для економічних перспектив Львова, зростання реального ВВП України є набагато вагомішим зовнішнім чинником економічної активності в місті. Окрім цього, на економіку Львова також впливають і внутрішні чинники, до яких належать демографічні тенденції в області та доходи населення області.

Ретельний аналіз зазначених зовнішніх та внутрішніх чинників, що впливають на функціонування економіки Львова, став основою економічного прогнозу, розробленого в рамках Проекту РЕОП. За попередніми даними, презентація остаточних результатів економічного прогнозу для міста, а також рекомендацій щодо планування місцевого економічного розвитку запланована взимку цього року.

Нагадаємо, нещодавно були презентовані демографічний прогноз до 2030 року та рекомендації щодо покращення демографічної ситуації  в Львові, розроблені в рамках Проекту РЕОП.

 

Довідка:

Проект РЕОП фінансується Канадською агенцією міжнародного розвитку (КАМР) та є складовою програми канадського уряду щодо технічного співробітництва з Україною, у рамках якої робиться наголос на розбудові економічної спроможності на міському, обласному та центральному рівнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: