У Львівській області зберігається 1174 тонн нейтралізованих гудронних залишків

Основною проблемою, яка потребує  першочергового  вирішення, є проблема відходів, в тому числі небезпечних, – на цьому 19 вересня  під час проведення Всеукраїнської відеоконференції на тему: «Поводження з небезпечними відходами в Україні» наголосив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Олександр Сушко.

Він додав, що для проведення заходів щодо  небезпечних відходів такі  як ртутовмісні та  електронні  готуються відповідні законодавчі та нормативні акти.

«На даний час Мінприроди разом з іншими зацікавленими центральними органами влади розробили  Загальнодержавну програму поводження з відходами на 2013-2020 роки, яка передбачає фінансування з держбюджету, в тому числі з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища», – зазначив О. Сушко.

Також учасники відеоконференції обговорили найактуальніші проблемні питання у сфері поводження з небезпечними відходами, які виникли у регіонах.

Зазначимо, станом на сьогодні у  Львівській області зберігається 1174 тонн нейтралізованих гудронних залишків та 18,928 тис. тонн модифікатора типу «МГ», виготовленого з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти.

Поблизу Львівського сміттєзвалища в трьох неізольованих земляних ємностях (амбарах-накопичувачах) ВАТ «Львівський нафтомаслозавод» накопичено близько 200,0 тис.м3 кислих гудронів

В Червоноградському гірничо-промисловому районі зосереджено 22 породні відвали дванадцятьох шахт. У відвалах накопичено більше 85 мільйонів м3 відвальних порід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: