Українські військові достойно представили Україну на міжнародних навчаннях

20 вересня, в рамках програми багатонаціонального тактичного навчання «Кленова Арка – 2013», яке проходить на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі Яворівського району Львівської області), відбулось проведення Дня високоповажних гостей.

Зокрема, участь у відзначенні Дня високоповажних гостей взяли делегації Збройних Сил Канади, Литви, Польщі, України, а також представники Київської асоціації військових аташе. Оглянув перебіг навчань й голова ЛОДА Віктор Шемчук, який привітав учасників, а також висловив переконання, що тільки спільними зусиллями ми зможемо оберігати наших громадян та забезпечити мир у світі.

«Наші військовики показали високий рівень  вишколу, і нам не соромно буде відправляти їх на будь-які операції та навчання НАТО. На вчорашній нараді було прийнято рішення про розширення співпраці та участь наших військових у різних навчаннях під егідою НАТО, які будуть відбуватися у Європі, та, звичайно, в Україні. Сьогоднішні навчання показали високий професійний рівень наших військових», – зазначив Віктор Шемчук. Також голова ОДА наголосив, що ці навчання пройшли безпечно і ніяких надзвичайних ситуацій зафіксовано не було.

Під час візиту високоповажні гості та журналісти мали змогу ознайомитися із практичними діями підрозділів країн-учасниць у ході заключної фази багатонаціонального навчання.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, який теж був присутній на навчаннях, зазначив, що українські військові дуже професійно навчені. Від імені канадських збройних сил країни та Канадського уряду пан Посол подякував господарям – українцям за теплий прийом та вдалу організацію навчань.

Зазначимо, до маневрів залучено понад 500 військовослужбовців Збройних Сил України, Канади, Польщі та Литви, а також близько 50 одиниць військової техніки та чотири бойові вертольоти, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: