На Львівщині проінспектують діяльність трудових архівів

Сьогодні, 23 вересня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Зокрема, під час апаратної наради заслухали інформацію про роботу Державного архіву Львівської області.

Як повідомив директор Державного архіву Львівської області Петро Кравчук,  станом на сьогодні основні планові показники виконуються вчасно та в повному обсязі.

Проблемним залишається питання щодо створення трудових архівів: «На сьогодні Львівська міська рада не забезпечує прийняття на зберігання у архівну установу документів з особового складу та тимчасового терміну зберігання  ліквідованих підприємств, установ та організацій міста Львова», – повідомив П.Кравчук.

Окрім того, за його словами, органи місцевого самоврядування Жовківського, Турківського, Мостиського районів досі не створили жодного трудового архіву.

Віктор Шемчук наголосив на необхідності врегулювати  ситуацію та доручив звернутись до Прокурора Львівської області з питанням перевірки додержання норм чинного законодавства в Львівській міській раді щодо збереження документів  в трудових архівах, тобто законності закриття суб’єктів підприємницької діяльності в місті Львові.

Окрім того, голова ОДА доручив створити та затвердити в установленому порядку робочу групу у складі працівників Державного архіву Львівської області, сектору внутрішнього аудиту, організаційного відділу, відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, юридичного відділу облдержадміністрації з метою перевірки роботи архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, щодо виконання покладених на них повноважень в частині забезпечення надання науково-методичної допомоги та контролю за діяльністю трудових архівів у відповідній зоні комплектування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: