Садовий запевняє, що із початком опалювального сезону не буде проблем

Міський голова Львова переконаний, що опалювальний сезон у Львові розпочнеться вчасно. Платитимуть мешканці за тепло за двоставковий тарифом, адже є рішення Галицького районного суду та лист Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, про те, що прийняттям ухвали про скасування двоставкового тарифу, Львівська міська рада перевищила свої повноваження та порушила чинне законодавство.

«Ситуація стабільна. Є вердикт Національної комісії, яка вважає, що депутати перевищили свої повноваження. Ця ухвала зупинена рішенням Галицького районного суду. На цій заяві є штрих-код, який зараз використовується у Кабінеті міністрів», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, у листі на ім’я міського голови Львова підтвердила, що органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на комунальні послуги, зокрема, і послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, на основі тарифів на теплову енергію, встановлених Комісією. Відтак, ухвала про скасування двоставкового тарифу Львівською міською радою – це перевищення повноважень та порушення законодавства.

Відповідний лист надійшов на адресу Львівської міської ради від 10.09.2013 року за № 3172/01-13-07.

Довідка

18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Відповідно, тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відтак, плата за теплопостачання, відповідно до нового тарифу, мала б зрости на 38%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: