Впродовж січня-серпня 2013 року майже 14 тис. львівських сімей оформили житлову субсидію

Актуально про соціальний захист. Мешканці Львова активно звертаються за житловими субсидіями. Так, в період січня-серпня поточного року 13,6 тис. сімей Львова оформили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради державні житлові субсидії. Загалом, станом на початок вересня в нашому місті майже 10 тис. сімей отримували житлову субсидію.

«Відсоток призначення державних житлових субсидій відносно звернень становить 97-98%. Ця величина є сталою впродовж останніх звітних періодів, що в свою чергу свідчить про високу поінформованість та обізнаність мешканців в умовах її оформлення. Що ж стосується наближення опалювального сезону, то ми традиційно очікуємо вищої активності звернень мешканців в ці місяці, оскільки рахунки за отримані житлово-комунальні послуги будуть включати й вартість спожитого тепла, вартість якого становить левову частку в загальному рахунку за послуги. До слова, хочу зазначити, що за минулий опалювальний сезон 2012-2013 років, до нас за оформленням субсидій звернулось 15,3 тис. заявників, з яких призначено 14,9 тис. сімей», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Нагадаємо, що державна житлова субсидія призначається громадянам з місяця їх звернення із заявою, терміном на 6 місяців. По закінченні терміну призначення, мешканці повинні підтвердити своє право на житлову субсидію, для цього їм потрібно звернутись у «єдину приймальню» районного відділу соціального захисту, з відповідним пакетом документів.

«Для зручності львів’ян, економії їх часу та оперативності обслуговування, в управлінні соціального захисту діють послуги можливості запису на прийом по телефону. Для цього львів’янам слід попередньо зателефонувати у районний відділ соціального захисту й записатись на прийом. Прийом мешканців за попереднім записом здійснюється щовівторка та щочетверга», - каже начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: