Львівські депутати покатались у Словенію

20 – 22 вересня депутати Львівської обласної ради Ярослав Кравченко, Микола Кадикало, Тарас Скиба, Остап Стахів, начальник управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Ірина Пукас взяли участь у Першому фестивалі української культури в Словенії «Берегиня», який стартував у словенському місті Жалєц.

Напередодні Фестивалю відбулася прес-конференція за участю представників депутатського корпусу Львівської обласної ради, представників Посольства України у Словенії та міської ради міста Жалєц. Потім почесні гості та учасники взяли участь в урочистій церемонії відкриття Фестивалю.

У рамках Фестивалю виступили колективи Львівщини, представники української діаспори з Угорщини, словенські та хорватські колективи. Зокрема, Заслужений артист України Остап Стахів виконав українські народні пісні, а також заграв на бандурі інструментальний твір – варіації на тему української народної пісні.

Про це Дивись. Інфо повідомила прес-служба Львівської обласної ради

Довідка

 

Організатором Першого фестивалю української культури в Словенії «Берегиня» виступило товариство українців у Словенії «Берегиня», яке очолює Галина Маловшек.

Головною метою фестивалю є залучення молоді до соціальної активності у суспільному, культурному, економічному житті, поглиблення професійних, творчих і дружніх контактів між українцями з України та Словенії, представників українських культурних товариств країн Європи, просування та збереження української культури та української мови. Організатори надалі планують проводити українські культурні та інформаційні заходи у Словенії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: