У Львові сигарети скуповують блоками, - "Експрес"

 У Львові -- ажіотаж біля сигаретних кіосків, люди скуповують тютюн блоками. Побоюються, що після вчорашньої ухвали міськради вже незабаром сигарети можна буде купити лише в перекупок і за значно вищою ціною.

Як відомо, учора  депутати Львівської міської ради,  більшість у якій складають представники партії «Свобода», заборонили продаж на території міста тютюнових виробів у будь-яких точках продажу.  Заборона, як випливає із ухвали, діятиме цілодобово і поширюватимеься на всі види тютюну

Курильники, не обмежуючи себе в емоціях, адресують керівникам «Свободи» такі слова, що друкувати їх не можемо -- люди не зрозуміють. "Нам забороняють курити, а Тягнибок клей не нюхає?", "Хто привів це партійне сміття до міськради?", "Тягнибакси геть здуріли!" -- це зразки порівняно культурних висловів про ініціативу "Свободи".

Але, заради об"єктивності, слід зазначити, що є львів"яни, які захоплені забороною на продаж тютюну у місті. "Хтось казав, що "Свобода" -- не принципова партія. А тепер маєте доказ зворотнього -- заборонили торгувати всім, і курити не будуть всі. Хай Україна росте здоровою", -- кажуть прихильники здорового способу життя.

І, вочевидь, такі відгуки надихають  радикалів у «Свободі». Як повідомляють наші джерела, партійні керівники вважають, що йдуть правильним шляхом: мовляв, їхня антитютюнова кампанія стала першою спробою після антиалкогольної компанії за часів СРСР подбати про здоров"я людей. Цей досвід партія готується поширити на всі області України, де депутати "Свободи" мають своїх представників у місцевих радах.

Як відомо, «антитютюнове рішення» депутати ухвалили вчора уночі.

За це рішення, як передають присутні на сесії журналісти, проголосувало понад 60 депутатів. У кулуарах депутати висловлювали задоволення від того, що відтепер місто буде «вільним від тютюнового диму». Мабуть, на настрій депутатів вплинула настанова Ірини Фаріон, яка наприкінці минулого тижня вимагала заборонити продаж тютюну в Україні, виголосивши нове гасло партії: "Досить обкурювати українців!".

Поки що текст ухвали не оприлюднений, тому не зовсім зрозуміло, чи набуде ця заборона чинності, адже згідно діючого українського законодавства, регулювання обігу тютюнових виробів здійснюється виключно законами України.

Мер Львова сказав, що хоч не поділяє звичку багатьох людей до паління, втім, вважає зазначену ухвалу такою, що суперечить чинному законодавству. Також експерти прогнозують, що проголосоване рішення може завдати серйозного удару по бюджету «Свободи», адже  відомо, що більшість  значна частина тютюнового ринку Львова контролюється симпатиками цієї партії.

До речі, згадану  депутати проголосували серед ночі. Це вже вдруге за останні три місяці депутати відмовляються працювати удень і  віддають перевагу нічним засіданням: можливо, саме тому рішення депутатського корпусу стають дедалі оригінальнішими.

Джерело: Експрес

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: