Садовий хоче інвестувати у дітей

Міський голова Львова ініціюватиме виділення державних коштів на вирішення питання з забезпеченістю дошкільною освітою в місті. Як розповів сьогодні мер міста, Львів протягом 2014-2015 років має вирішити проблему з недостатньою кількістю місць у дитячих садках. Зараз у місті рахують необхідну суму коштів.

«Знаю, що оскільки є більше охочих дати дітей в садочки, ніж місць, виникають проблеми. Були спроби вводити електронний облік. Але це не ввійшло. Якщо є вибір, кого обирати, можуть бути присутні елементи корупції. Я пропоную питання вирішити в комплексі. Ми чітко обраховуємо, скільки нам потрібно коштів, щоб 100% забезпечити місто Львів місцями у садочках. Щоб це виконати, ми собі беремо 2014 та 2015 роки. Я це питання проговорив з відповідними профільними міністерствами, щоб такі кошти можна було отримати як підтримку від держави через відповідні програми. Ми по цій програмі будемо працювати, щоб зняти проблему, щоб вона більше не існувала.

Також мер наголосив на дотриманні порядку в фінансово-господарській діяльності закладів освіти.

«Мене інформують, що в тому чи іншому районі є певні зловживання. Наприклад, в одному з районів раптово в садочку звільнилось 8 людей. Чому? Бо почалась перевірка. По інформації, яку я маю, це були «мертві душі», вони рахувались на роботі, трудові книжки були в садочку, але вони там не працювали. Багато років отримували зарплату. Тривають відповідні розслідування. Матеріали передані в правоохоронні органи. Має бути порядок всюди. Є людський фактор. В освіті триває планова системна робота, яка буде мати достатньо якісний ефект. Більших інвестицій, ніж інвестиції у дітей, бути не може. Якщо ми говоримо про майбутнє міста», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні у ДНЗ Львова навчається майже 70% усіх діток дошкільного віку. Наразі у Львові працює 98 ДНЗ, 94 з яких у комунальній власності, а решта, 4 – приватні. Всього тут 23 тис 514 маленьких львів’ян. У 9 діючих НВК є 63 групи, у яких займається 1575 дошкільнят.

Загалом за 6 років, з 2006 до 2012 року, відкрили 124 додаткові групи. У 2010 році усього груп було 846, а вже до кінця року працюватиме 901.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: