Студенти і далі вруться на економічні факультети, - аналітика

Львів протягом своєї довгої історії завжди був не лише культурним, а й освітнім центром. Ця традиція зберігається і сьогодні – виші Львова традиційно займають високі місця у рейтингу найкращих навчальних закладів України.

У Львові навчається 128 тис. студентів. З них: 117.7 тис. - кількість студентів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, за даними Інституту міста, отриманими на основі офіційних запитів; 10,58 тис. - кількість студентів ВНЗ I-II рівнів акредитації, за даними Головного управління статистики у Львівській області станом на початок 2012-2013 рр. Сьогодні сюди приїжджають отримувати освіту не лише зі всієї України, а й з-за кордону.

«Кількість студентів у Львові залишається стабільною вже кілька років. Їх частка становить 17% наявного населення міста, а це майже кожен п'ятий львів'янин», - зазначила Олена Гунько, аналітик програми аналізу та досліджень Інституту міста.

Різноманітність вищих навчальних закладів у Львові сприяє значній кількості кваліфікованих молодих спеціалістів у всіх галузях – від технічної та медичної до гуманітарної та природничої.

Структура професій випускників змінюється щорічно, в залежності від вимог ринку кожного року. У вищих навчальних закладах переважають фахівці економічних спеціальностей (38%). Другу позицію по кількості студентів займають інженерні спеціальності (12%), інформаційним технологіям  та гуманітарним наукам навчаються 10% львівських студентів.

60% студентів отримують повну вищу освіту та освітньо-кваліфікаційний рівень магістра або спеціаліста. 40% закінчують навчання з ОКР бакалавра.

Зараз у Львові функціонує 26 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації: 10 університетів, 7 інститутів та 5 академій, та 27 професійно-технічних училищ та коледжів І-ІІ рівнів акредитації.

Про це повідомила прес-служба ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: