У Львові відкрито меморіальну дошку пам’яті професора Віктора Кімаковича

24 вересня на фасаді Львівського обласного клінічного діагностичного центру відкрито і освячено меморіальну дошку пам’яті професора, завідувача кафедрою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, головного  фахівця МОЗ України з ендоскопії, колишнього начальника головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації , Заслуженого діяча науки і техніки України Віктора  Кімаковича.

Меморіальна дошка виготовлена відомим українським скульптором Василем Яричем за ініціативи  друзів і учнів Віктора Кімаковича.

24 вересня у день народження покійного Віктора Кімаковича біля діагностичного центру зібралося численне товариство рідних, колег, друзів, учнів, головні лікарі медичних закладів області, керівники різних установ і організацій області.

Про життєвий, професійний і науковий шлях Віктора Кімаковича розповів його учень, головний ендоскопіст області, доцент Ярослав Савицький. Його виступ був ілюстрований відеодемонстрацією.

Словами вдячності і поваги згадав покійного перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич. Він наголосив, що Віктор Кімакович був досвідченим і  авторитетним керівником медичної галузі області:

«Професор Віктор Кімакович любив свою професію, віддавався сповна важкій праці лікаря і керівника, науковця і вчителя». Богдан Матолич наголосив, що у всіх найскладніших ситуаціях Віктор Кімакович завжди залишався порядною людиною, справжнім патріотом своєї держави і рідного краю: «Він врятував життя сотень пацієнтів, але його, на жаль, врятувати не вдалось», – сказав Б.Матолич.

Слово про покійного виголосили директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації професор Ростислав Ступницький, однокурсник покійного і завідувач кафедрою медичного університету ім. Д.Галицького професор Олександр Скляров, депутат Львівської міської ради Роман Грицевич, парох Храму Пресвятої Трійці отець Степан.

Донька покійного Віктора Кімаковича Оксана щиро подякувала усім, хто були щирими і вірним друзями батька, хто долучився до створення меморальної дошки і прийшов вшанувати пам’ять Віктора Йосиповича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: