Потяг Hyundai вперше програв суд пасажиру

Вперше в Україні суд став на сторону пасажира. Апеляційний суд м. Києва захистив людей, які постраждали від поламок поїздів Hyundai.  

«Укрзалізниця зрештою отримала чітке і зрозуміле судове рішення в якому зазначається про те, що білет є єдиним належним доказом поїздки і для цього не обов'язково, щоб на білеті був штамп начальника поїзду. Крім того, було доведено можливість у судовому порядку досягти певної компенсації Укрзалізницею вартості білету, щоб це державне підприємство несло відповідальність за якість своєї роботи. Наступним кроком є зобов'язати Укрзалізницю відшкодувати моральну шкоду. Сподіваюся у Вищого спеціалізованого суду куди вже подана скарга, вистачить сміливості зробити наступний важливий крок і задовольнити наші вимоги щодо моральної шкоди», - повідомив Максим Щербатюк, який виграв судовий позов до Укрзалізниці.

Пасажир поїзду Hyundai Максим Щербатюк, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини, через поламку потягу запізнився на три години. В звязку із інцидентом він вимагав від Укрзалізниці компенсувати незручності, що виникли в зв'язку з поломкою потягу, а також спростування неправдивої реклами щодо надійності цих поїздів.

Суд першої інстанції став на сторону представників Укрзалізниці та визнав, що квиток, який дає право на проїзд, не є доказом поїздки людини у потязі. У рішенні суду вказано, що кожен пасажир, котрий хоче довести, що скористався послугою Укрзалізниці, в підтвердження цього повинен брати засвідчений акт начальника потягу.

Судді апеляційного суду з таким твердженням не погодились та зазначили: "Доводи відповідача про те, що позивач не надав засвідченого акта начальника поїзда не можуть бути підставою для відмови у стягненні різниці вартості квитків, оскільки такий акт не отримано позивачем не з його вини, а з вини працівників потягу Інтерсіті + № 161/164 Харків - Київ". Тим самим Апеляційний суд м. Києва задовольнив позов постраждалого від поламок потягу Hyundai Максима Щербатюка.

За матеріалами kontrakty.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: