Садового запрошують у Жовкву 3 жовтня (фото)

26 вересня відбулася сесія Жовківської районної ради. Серед питань, які слухалися на сесії, було питання „Про стан поетапного закриття Львівського сміттєзвалища”. У роботі сесії Жовківської районної ради взяли участь перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний, голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради Олексій Балицький, його заступник Микола Кадикало та член комісії Юрій Зірченко, депутати сільських рад Грибовичів та Малехова.

Основним доповідачем з питання „Про стан поетапного закриття Львівського сміттєзвалища” був міський голова Львова Андрій Садовий. Відповідаючи на запитання депутатів Жовківської районної та сільських рад Грибовичів та Малехова, Андрій Садовий так і не назвав ані дати закриття сміттєзвалища в Грибовичах, ані дати початку будівництва нового сміттєпереробного заводу.

У своєму виступі перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний, зокрема, зазначив: "Львівська обласна рада робить все залежне від неї, щоб пришвидшити закриття Львівського сміттєзвалища. Ми стоїмо однозначно на боці громади в цьому питанні. Депутати обласної ради прийняли рішення про те, щоб на кожній сесії обласної ради заслуховувати перших осіб області і міста Львова про стан закриття Львівського сміттєзвалища. І завдяки активності обласних депутатів це питання зрушилося з місця". Також Василь Пісний пообіцяв депутатам Жовківщини, що 3 жовтня на сесії обласної ради буде створена робоча група для контролю за виконанням рішень щодо роботи сміттєзвалища.

Голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Олексій Балицький висловив сподівання, що міський голова Львова візьме участь в роботі сесії обласної ради 3 жовтня. Також Олексій Балицький вручив Андрієві Садовому лист-запрошення на сесію обласної ради. "Для того, щоб було порозуміння між Львівською обласною радою і міським головою потрібне спілкування. Я, як депутат, за цілу каденцію міського голову Львова на сесії облради ще не бачив. Депутати обласної ради сподіваються побачити міського голову Львова на сесії обласної ради і почути відповіді на свої запитання", - наголосив Олексій Балицький.

Голова Жовківської районної ради Тадей Швай, підводячи підсумки, подякував усім запрошеним за активну участь в роботі сесії і наголосив: "Жовківський район готовий надати ділянку для сміттєпереробного заводу. Але цю ділянку ми будемо показувати лише реальному інвестору, і будемо вести переговори з ним, зокрема, і про гарантії, і про соціальну складову проекту. У людей сьогодні вже нема довіри до влади. Лише інвестор з досвідом роботи, який покаже людям раніше збудовані заводи, зможе переконати громаду в безпечності такого сусідства".

Депутати Жовківської районної ради вирішили делегувати своїх представників до складу робочої групи, яка буде створена в обласній раді, а також винести на розгляд наступної сесії питання про заборону діяльності на території району ЛКП "Збиранка".

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Львівської обласної ради

26.09.екологія.2013 034 26.09.екологія.2013 044

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: