Як Садовий та «Самопоміч» користають з міжнародних фондів

ВО «Свобода» фінансують кримінал і олігархи. А хто фінансує політичну діяльність мера Львова Садового? Схоже, що всі політичні проекти і сама партія мера - «Партія «Самопоміч» (зареєстрована 29.12.2012 р.) утримується за рахунок платників податків західних держав - Європейської комісії, Посольства Нідерландів, Фонду Сороса, Фонду «Східна Європа» та Програми розвитку ООН в Україні, пише сайт ІнфоПорн.

Надходження від такої грантової діяльності ГО «Самопоміч» створеної в 2004 р., за останній рік становлять близько 1 млн. дол США. А ці кошти мали піти на реальну допомогу важкохворим і знедоленим, бездомним і скривдженим, впровадженню соціальних проектів.

Майстер геніальних схем і маніпуляцій - Андрій Садовий, почав активно «доїти» західних лохів на дармове бабло. Схема дуже проста: є політична партія «Самопоміч», маємо громадську організацію «Самопоміч». Фаршируємо громадську організацію грантами і спокійно займаємося політичною діяльністю. Як-не-як, скоро вибори і мобілізація ресурсів є вкрай необхідною. Навіщо зайвий раз витрачатися?

Біда в тому, що тепер досить «правильно» назватися і отримати грант, щоб придбати право на істину в останній інстанції. Досить назватися «суспільством на захист прав черепах», отримати грант на цивільний контроль, семінари та поліграфію, присвячену цій темі і претендувати на монопольний «глас суспільства» у цій сфері.

За останній рік з ПРООН і Євросоюзу пішло 800 тис. дол США, з Фонду Сороса отримано 50 тис. дол США, з Фонду «Східна Європа» - 40 тис. дол США, з інших структур та місцевого бюджету ще 100 тис. дол США. Дивно, як такі структури можуть повірити в казки про безкорисливої ​​допомоги такої політичної «Самопомочі»?

Не секрет, що можливість отримання легких грошей мають не всі. Безумовно, корупційні домовленості про отримання грантів з даними фондами існують. За щось же повинні жити люди, які працюють в цих фондах? Яким же треба бути ідіотом, щоб не побачити - Садовий став мером за рахунок неперевершеної маніпуляції - створення громадської організації «Самопоміч» як виборчої технології, а тепер реанімував її для продовження свого подальшого царювання. А тепер ще й обзавівся політичною партією з такою ж назвою. Випадковість? Для підтвердження того, що це не випадковість, можна знайти на сайті Єдиного реєстру громадських формувань - всі члени правління партії, нинішні підлеглі мера, або члени однойменної ГО.

Як може громадська організація, засновником якої є Садовий та його команда, які одночасно є членами правління політичної партії, здійснювати об'єктивне дослідження адміністративних послуг міста або контролювати місцеву владу? Це - цирк!

А ще мер міста під своє дітище хапнув кілька комунальних приміщень - на вул.Карабішева, 8 (60 кв.) Та пл. Міцкевича, 6/7 (330 кв.). Тобто, маргінальна громадська організація отримала від міста всього на всього близько 400 кв.м. в довгострокову оренду. Вже скоро ці приміщення будуть приватизовані цієї «успішною» ГО. Мер навіть придумав спосіб компенсації коштів для оплати оренди цих приміщень з міського бюджету - 80 % їх повернення громадської організації нібито для розвитку громадянського суспільства. І це нормально?

І на це все спокійно дивиться громадськість, і це все крізь пальці пропускають міжнародні структури? А потім вони розповідають про принципи чесності і прозорості прийняття рішень...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: