Дороги в Україні хочуть ремонтувати за кредитні кошти (відео)

Асфальтний завод у Кам’янко-Бузькому районі працює для чотирьох-п’яти районів, тому не може у належній кількості забезпечувати усіх асфальтом.

Про це під час пресс-конференції повідомив заступник голови Жовківської РДА Володимир Босий, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Чиновник повідомив, що такий завод можна побудувати і у Жовкві, але на його будівництво немає коштів.

Натомість міський голова Жовкви озвучив одні із основних перешкод у розвитку туризму як такого – це перетин кордону іноземними туристичними групами, стан доріг і стан пам’яток.

«Щодо перетину кордону, то ДМСУ пішла на зустріч, то питання стану доріг на сьогодні не вирішене», - повідомив мер Жовкви.

Вихопень також висловив сподівання, що у кінці року, після підписання Угоди про асоціацію, Україна зможе перебрати досвід сусідів у залученні кредитних коштів Європейського союзу не тільки на ремонт, але й на будівництво нових доріг.

«Наші міста-партнери, коли ми просили їх написати спільні проекти пошуку коштів на ремонт доріг, сказали, що усі дороги уже відремонтовані, тому вони не можуть писати таких проектів. Навіть між хуторами облаштовані нові капітальні дороги», - розповів мер Жовкви.

Він також розповів, що у державному бюджеті України вже декілька років не знаходиться коштів для реконструкції пам’яток архітектури у місті Жовкві.

«Після 2009 року ми не отримуємо коштів із державного бюджету й перспектив на наступний рік теж немає», - розповів мер Жовкви.

Він також додав, що у центрі Жовкви проводиться ремонт дахів, але не проводиться реконструкція будівель. «вартість рестарвації у три рази вища», - пояснив Петро Вихопень.

Натомість заступник голови Жовківської РДА наголосив на важливості зміни бюджетної політики, адже кошти акумулюються у Києві, а назад у район не повертаються. «Нам скидають контрольні цифри і ми викручуємось, як можемо. Якщо б ми мали можливість самі сформувати бюджет, то була б зовсім інша ситуація», - зазначив Володимир Босий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: