Мене шантажували тим, що записують на диктофон, - Колодрубець

Директор суспільно-інформаційних програм радіо «Львівська хвиля» Оксана Колодрубець заявляє, що не створювала жодних дискомфортних умов для журналістів відділу новин радіо, а, навпаки, працювала в умовах суцільного шантажу.

Про це вона заявила у коментарі Вголосу.

«На радіо «Львівська хвиля» я працюю з середини травня. Генеральний директор мене запросив на посаду директора суспільно-інформаційних програм радіо. У перший же день мого приходу на роботу я відчула дуже застережливе ставлення. Я переконана, що чиїсь амбіції були заторкнені тим, що Оксана Колодрубець прийшла на посаду, в компетенції якої входило дещо збалансувати чи долучитись до продукту новин. Бо новини кожен день вимагають  якогось вдосконалення і оновлення», – розповіла Колодрубець.

Вона нагадала, що працює в журналістиці не перший рік: «Я 5 років працювала власкором на радіо «Ера». Окрім репортажів, мене залучали до авторських програм, я робила прямі включення. Після того працювала завідувачем відділу суспільного аналізу Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Потім працювала на ЗІКу.  Це до того, що я не прийшла в якусь сферу, у якій не розбираюсь, в хірургію чи ще кудись», – наголосила вона.

За словами Колодрубець, окремі конфлікти виникали з журналістами через її зауваження до новин

«Один із випускових дав в новинах – «народний депутат Львівської міської ради». Я перед випуском підійшла і кажу: «Знаєте, депутати місцевих рад не мають статусу народних». Ще одна інформація пішла у прямий ефір 6 серпня, що у міськраду надійшла проектно-кошторисна документація на ремонт даху музею Пінзеля, а я пригадала, що ввечері журналісти на сайтах повідомляли, що і досі не надійшла. Я передзвонила і мені підтвердили цю інформацію. Після того, як новина прозвучала, я підійшла до однієї із журналісток і сказала, що в нас пішла дезінформація, давайте якось гарно вийдемо з тої ситуації, бо це неповага до радіослухача подавати спотворену інформацію», – розповіла вона.

«Отакі мої зауваження ними трактувалися так, як вони це трактують. А я вважаю, що це шантаж, що це є свого роду перешкоджання моєму конституційному праву – праву на працю. Я не підвищувала ніколи голос ні до кого. А мене шантажували тим, що мене записують на диктофон. Я працювала в умовах суцільного шантажу. Це сильний психологічний тиск», – наголосила Колодрубець.

На думку директора суспільно-інформаційних програм, зараз варто оголосити конкурс на заміщення вакантних посад.

«Наскільки знаю, в службі інформації люди приймались не на конкурсній основі, а хтось когось привів. Тому тут спрацювало таке – проти кого дружимо. У цьому випадку вирішили дружити проти мене», – наголосила Колодрубець.

Колодрубець також зазначила, що не тримається за крісло, бо має пропозиції про роботу. За її словами, нещодавно вона навіть говорила директору, що готова написати заяву на звільнення.

Нагадаємо, що учора, 26 вересня, звільнили весь інформаційний відділ новин «Акценти» радіо «Львівська хвиля» після того, як журналісти не вийшли в ефір, відмовившись працювати з Оксаною Колодрубець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: