На "Львівській хвилі" звільнили усіх журналістів інфовідділу "Акценти"

Вчора, 26 вересня, на «Радіо «Львівська хвиля»» відбулись масові звільнення працівників. Як розповіла вже екс-керівник відділу новин «Акценти» Ірина Мартинюк, звільнено усіх п’ятьох працівників.

За її словами, ситуація на радіо була напруженою уже впродовж кількох місяців, відколи туди прийшла працювати керівником суспільно-інформаційних програм Оксана Колодрубець (представник власника в творчому колективі).

«У колективі стало неможливо працювати в тих умовах, що нам створювали. Проте ніхто не хотів, аби негативна інформація поширювалась містом. Нікому не хотілось ганжувати славу радіо. До прикладу, я пропрацювала на радіо 11 років й воно є рідним. Однак, після звільнення з роботи однієї з працівниць, терпець увірвався, - розповіла Ірина Мартинюк. – Служба інформації радіо «Львівська хвиля» у середу ввечері прийняла рішення не виходити у четвер з новинами в ефір. Це був фактично страйк. Таким чином ми вирішили захистити права на працю нашої працівниці Ірини Сало, яку усунули від роботи без жодних пояснень. Відтак наше колективне рішення вилилось у протест. Після цього керівництво радіо нам звеліло написати заяви на звільнення і на сьогодні з нами вже розрахувались, подякували за роботу, віддали трудові книжки. Як далі розвиватиметься ситуація – невідомо».

За словами Ірини Мартинюк, окрім неї звільнені такі працівники: Вікторія Прихід, Ірина Сало, Святослав Драбчук та Дмитро Кумар.

За інформацією ЗМІ, власником ТРК «Львівська хвиля» є Мирослав Хом’як, який у цьому році був призначений  директором Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: