Справжні богатирські ігри відбулись на "Ярмарку спорту" у Львові

Наймасштабніша спортивна подія року «Ярмарок спорту» зібрала на одному майданчику танцювальні, бойові, ігрові, силові та екстремальні види спорту. Безліч майстер-класів, показові виступи та конкурси для дітей і дорослих – все це не залишить байдужим до спорту жодного відвідувача. Вже традиційними на Ярмарку стали «Богатирські ігри», які проводять найсильніші люди планети.

До найбільшої та найяскравішої події року – «Ярмарку спорту-2013» готувались усі спортивні напрямки міста, а це понад 60 спортивних федерацій. Впродовж трьох днів, з 26 до 28 вересня, найвідоміші спортсмени Львова та країни покажуть велич свого виду спорту та свою майстерність. А для кожного львів’янина – це унікальна можливість побачити весь спорт міста, як на долоні.

Цьогоріч на Ярмарку – «зорепад»: уже відвідали подію олімпійська чемпіонка Анна Безсонова, Олена Овчиннікова, Інна Осипенко-Радомська та інші. Справжньою атракцією для відвідувачів стали «Богатирські ігри», які вже традиційно проводили Сергій Конюшок, Володимир Рекша, а також Роман Вірастюк. Під керівництвом братів Пилипяків проводились силові конкурси, тож усі охочі змогли перевірити свою фізичну витривалість.

«Я помітив, що вірус спорту поширюється. Започаткували «Ярмарок спорту» ще 4 роки тому у Львові, тепер такі заходи проводяться у Івано-Франківську та Києві. Також естафету підхопило Міністерство молоді та спорту України. Я дуже сподіваюсь на те, що спортивні ярмарки проходитимуть по всій Україні, а, можливо,  і за її межами», - розповів український атлет, член «Професійної Ліги Стронгменів України», Чемпіон світу зі стронгменту 2012 року у вазі до 110 кг Сергій Конюшок.

«Львів дав гарний приклад  навіть столиці. Тепер Київ повинен на нас рівнятись, ми передові. Якщо ми перші в дитячому спорті, то згодом будемо перші у всьому. Той, хто посадив плоди молодого спорту, пожинатиме плоди Олімпу», - зазначив Володимир Рекша.

«Лише батьки несуть відповідальність за спосіб життя своєї дитини, та вони цим не цікавляться. Ми такий захід проводили також в Івано-Франківську. На завершення ми створили електронну базу спортивних секцій: вид спорту, школа, де знаходиться дана секція, вулиця, імена тренерів і їхні досягнення. Львівський  Ярмарок дуже гарний, мені дуже сподобалась презентація спорту. Гарні тренери, у яких високі досягнення, є сильним поштовхом для того, щоб діти почали займатись спортом», - поділився враженнями Роман Вірастюк.

Цьогорічний «Ярмарок спорту» став визначною подією і для Федерації водного поло Львівщини, адже саме зараз водні спортсмени святкують сторіччя своєї активної діяльності у Львові. Представляють на ярмарку олімпійський вид спорту добре відомі та заслужені представники ватерполо: Микола Смірнов – голова Федерації водного поло Львівщини, неодноразовий чемпіон Європи та Світу, володар Кубку світу, бронзовий призер Олімпійських ігор у Сеулі; Ігор Зінкевич - заслужений тренер України; Вадим Скуратов - чемпіон Європи та Світу серед юніорів, майстер спорту міжнародного класу та заслужений тренер України. Як зазначають організатори, спеціально до столітнього ювілею планується видати книгу, відзняти документальний телефільм, відбудеться випуск ювілейної монети «100 років водному поло».

«Цього року федерація вперше бере участь у Ярмарку. Для нашого виду спорту - це своєрідний прорив, тим паче, що таким чином ми розпочинаємо серію заходів, присвячених 100-річчю ватерполо на Львівщині, яке плануємо відзначити в середині липня наступного року», - зазначив віце-президент Федерації водного поло України, президент ВК «Динамо» Олександр Свіщов.

Організатори Ярмарку впевнені, що подія такого масштабу не залишить нікого байдужим до спорту.

«Показові виступи, майстер-класи, конкурси, відкриті змагання, набір в секції, зірки спорту, виставкове спортивне спорядження, яке можна побачити лише у відеороликах в Інтернеті – це і є коротко про Ярмарок. Від маленької дитини до пенсіонера – кожен може знайти щось цікаве для себе», - розповів директор «Ярмарку спорту-2013» Юрій Огоновський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: