У Австрії створили громадську організацію «Українці у світі»

-Шевченко на вишитому рушнику

В Австрії створена нова громадська організація «Українці в світі», повідомляють в ГО «СПАС».

Координатор громадської організації – Марія Богуславська. Сайт можна знайти за посиланням - http://www.uvs-verein.com/.

«Об’єднаймось через дискусії, через круглі столи, через наші з"їзди, через залучення інтелектуальної еліти, цим заявимо ми про себе, як про потужну силу в Україні і спонукаємо до написання законів і захисту наших прав нашою Батьківщиною.

Відстоїмо і ініціюємо наше право віддати свій голос за кордоном в парламентських і призидентських виборах на Україні», - зазначає координатор ГО «Українці в світі» Марія Богуславська.

У вступі України до європейської асоціації, п. Богуславська вбачає нові можливості. В ГО «СПАС» звернулася, - щоб налагодити спільну роботу і координацію зусиль по піклуванню потребами співвітчизників за кордоном, по культурному обміну, по залученню закордонних українців до активної участі в політичному і громадському житті України.

«На сьогодні за межами України проживає 18 мільйонів українців. Серед них близько 7,5 мільонів - це трудові мігранти і студенти.

Щороку українці, які працюють за кордоном, переказують в Україну понад 7 млрд. $, що значно перевищує обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України. Внесок мігрантів і емігрантів в економіку України сягає 23% її сукупного внутрішнього продукту.

Ми не можемо просто ігнорувати наших співвітчизників за кордоном. Вони також мають свої проблеми, вони також мають свої права. Вони також сини та доньки великого, могутнього українського народу!» - коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: