В рамках програми Європейського Союзу «Молодь в дії» відбувається молодіжний обмін

В Україні у місті Буську, Львівської області, відбувається молодіжний обмін в рамках програми Європейського Союзу «Молодь в дії» (Youth in Action Programme of the European Union) на тему гендерної рівності у сільській місцевості. Це одна з небагатьох програм, що реалізує ЄС, в якій Україна має унікальне право брати участь на рівні з країнами членами ЄС та країнами-кандидатами на вступ до ЄС.

Централізовані акції програми «Молодь в дії» підтримуються безпосередньо Європейською Комісією, що  спирається на Виконавчу агенцію з аудіовізуальних, освітніх та культурних питань, яка була заснована рішенням Європейської комісії 2005/56/ЄС від 14 січня 2005. Через неформальне навчання та міжкультурний діалог програма направлена на пропагування концепції Європи у місцевих громадах, сприяння європейському громадянству, розвитку солідарності і толерантності між молодими людьми, особливо для зміцнення соціального зв’язку в Європейському Союзі.

Тема цієї програми є дуже актуальною у розумінні поточних угод між Україною та ЄС: «Сільська молодь про питання гендерної рівності».

В програмі беруть участь 25 молодих лідерів та волонтерів молодіжних організацій з 5 країн Європейського Союзу, Східної Європи та Кавказу (Азербайджан, Грузія, Румунія, Туреччина, Україна).

Шляхом проведення неформального навчання в класах та інтерактивних вуличних заходів у Львові та Львівській області (м. Буськ) буде підвищено обізнаність місцевих мешканців у гендерних питаннях, терпимості і боротьбі з дискримінацією для виховання поваги до рівності між чоловіками і жінками, особливо в сільських районах.

Учасники будуть ділитися гендерними реаліями в своїх країнах, спільно досліджувати гендерні питання, з якими стикається молодь та волонтери у сільській місцевості, дізнаються більше про можливості вирішення питань поваги і гендерної рівності, як в приймаючому м. Львові, м. Буську і в Україні, так і у власних громадах, та розроблять інструменти для реалізації неформального навчання у цьому напрямі.

Європарламент готовий підтримати Україну у лібералізації візового режиму, беручи до уваги  перспективну Українську молодь, яка на думку євродепутатів може мати велике значення для демократичних перетворень в Україні.

З іншої сторони, Україна займає 9 місце в Європі за кількістю туристів за даними Всесвітньої організації туристів ООН. В рамках розвитку всеукраїнської державної програми з туристичного напряму до 2022 року, усі потрібні норми для реалізації цієї програми в країні будуть приведені у відповідності до європейських стандартів - серед яких вагоме місце займають європейські принципи гендерної рівності.

Програма

Сільська молодь про питання гендерної рівності

21-26 вересня 2013, Буськ, Львів, Україна, 09:00-19:00

27 вересня 2013, Львів, Україна, 11:00-12:00, (флеш-моб)

28-29 вересня 2013, Буськ, Львів, Україна, 09:00-19:00

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: