До Жовківського костелу потрібно повернути картини із Олеського і Золочівського замків, - експерт (відео)

У Жовківський костел святого Лаврентія (1606-1618 роки будівництва) повинні бути повернуті чотири батальні картини, які були намальовані для Жовкви. Зараз ці дві реставровані картини зберігаються у Олеському та Золочівському замку, а ще дві – нереставровані зберігають у костелі Капуцинів у Золочеві.

Про це під час прес-туру Жовківським районом повідомила головний спеціаліст відділу культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Фесюк наголосила, що повернення картин у Жовківський костел дозволило б збільшити кількість туристів до Жовкви. «Ці картини збережені завдяки Борису Возницькому», - додала експерт.

Галина Фесюк також розповіла, що костел у Жовкві сьогодні діючий, тут є діючий цінний швейцарський орган.

«Жінка, яка прислуговує у костелі, розповідає, що за стінами костелу досі є багато трун, що свідчить про те, що там досі є захороненими у костелі», - розповіла Галина Фесюк.

Екскурсовод також розповіла, що при в’їзді у Жовкву висить табличка «1368 рік», однак її обов’язково потрібно поміняти, адже на цьому місці у цей час була не Жовква, а село Винники.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: